Vineri 20 Decembrie

Neurochirurgul Ștefan Florian, top 5 mondial, acuzat că și-a ”băgat cu TUPEU maxim fiul, pe Alexandru Florian, asistent universitar


Deputatul Emanuel Ungureanu îl acuză pe reputatul neurochirurg Ștefan Florian că i-a găsit un loc fiului lui la UMF Cluj. 

Ungureanu a depus plângere la Agenția Națională pentru Integritate.

Profesorul Ștefan Florian, conduce Clinic de Neurochirugie din Cluj-Napoca și este și șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a UMF Cluj.

Neurochirurgul Ștefan Florian este acuzat că ”și-a băgat cu TUPEU maxim fiul, pe Alexandru Florian, asistent universitar, chiar în disciplina unde este șef și pe secția pe care o patronează ca pe propria moșie. Ștefan Florian a încălcat fără nicio jenă atât Legea Educației Naționale cât și Codul Deontologic al Cartei UMF. Despre onoare, cinste și etică, ce să povestim?”, acuză Emanuel Ungureanu.

Ungureanu acuză că în jurul lui Florian și a lui Petru Șușcă, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj ”fac zid în aceste zile, nu la voia întâmplării foști nomenclaturiști ai Partidului Comunist, voi da doar trei exemple, Stamatian, Buda și Boc, ei fac presiuni îngrozitoare la Ministerul Sănătății ca cei doi să nu își piardă feuda pe care au tăiat și spânzurat după bunul plac. Vom vedea până unde ține curajul ministrului Victor Costache...

Un lucru este cert eu voi lupta cu toate resursele, ca deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților ca sistemul de sănătate să scape de feudalii de tip Beuran și de nepotismele de tip Florian, Lucan, Iancu, figuri triste de baroni medicali!”.

Profesorul clujean Ioan Ștefan Florian a fost ales vicepreședinte Vice-President at Large al Federației Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS), fiind considerat în top 5 neurochirugi la nivel mondial. El a vorbit într-un interviu despre secretul performanței sale.

Prin extrem de multă muncă. Întâi am arătat, am muncit, n-am ieșit întâi cu realizările, n-am cerut întâi și pe urmă să primesc. Întâi am dăruit, am făcut foarte mult și apoi, sigur, am avut unele pretenții. În 2012 am reușit să obținem o finanțare de la Ministerul Sănătății prin care am modernizat blocul operator, am făcut cinci săli de operații, ceea ce a însemnat un salt deosebit. Dotarea a fost atunci la nivel de 2012. După 15 ani de eforturi și rugăminți am obținut și un CT în interiorul clinicii. Asta s-a făcut după mii și mii de cazuri reușite, oameni care au plecat de aici mulțumiți, oameni care au plecat de aici cu lacrimi în ochi, mulțumindu-ne pentru ceea ce am făcut. Și nu am ieșit să strigăm, să ne batem cu pumnul în piept că n-avem una, că n-avem alta, ci am încercat să ne descurcăm. Sigur că am avut întotdeauna și un sprijin local, dar am făcut și eforturi materiale personale ca să am. Instrumentarul neurochirurgical, microchirurgical inițial pe care l-am avut mi l-am cumpărat eu, ca să pot face performanță. Când n-am avut microscop, mi-am cumpărat lupe cu cele mai mari măriri din Canada și am început să dezvolt microchirurgia. După aceea au venit microscoapele, după aceea au venit dotările. Întâi am arătat ce pot face. Iar în profesia asta nu te naști talentat, nu te naști cu bisturiul în mână. Aud acum diverse voci, sunt doi neurochirurgi la București care spun că n-au unele și altele și că pleacă, părăsesc, că ei nu mai suportă. Eu am trăit vremurile în care, înainte de Revoluție, am operat la 4 grade Celsius în sala de operație; când am deschis calota, din cauza frigului ieșeau aburi. Dar acolo se punea problema de viață și de moarte. Îmi înghețau mâinile, dar nu m-am uitat că mi-e frig, ci m-am dus mai departe. Nimeni nu se naște neurochirurg, nimeni nu poate spune că știe tot. Și cu atât mai puțin cineva care a terminat specializarea acum trei ani, să spună că face operații care nu pot fi făcute nicăieri în țară... Operații de 12-14 ore. Dar și eu am făcut. Primul meu anevrism a durat 11 ore; acum, datorită experienței pe care o am, dacă durează mai mult de 35 de minute înseamnă că e ceva rău, foarte rău. Diferența dintre 11 ore și 35 de minute înseamnă experiență”, a spus Ștefan Florian, într-un interviu acordat în 2017.

Atunci, Florian îl lăuda pe managerul Șușcă.

Uitați-vă ce s-a întâmplat la Spitalul Clinic Județean Cluj, cel mai mare spital din țară sub raportul numărului de paturi, pavilioanelor. Atunci când actuala conducere a preluat spitalul, l-a preluat cu o datorie de 13 milioane de lei. După un an, a adus datoriile la zero. De atunci încoace, spitalul face profit. Pentru că au fost închise o sumedenie de robinete, pentru că au fost negociate la sânge o serie de contracte, de servicii, de materiale. A fost gândit altfel totul”, mai spunea Florian. 

Comentarii Facebook