Duminica 8 Septembrie

Nevoie urgentă de sânge la Cluj. Vezi de ce grupe e nevoie și cum poți să ajuți: ,,Vă așteptăm la donare”


Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj a făcut un nou apel către clujeni! În spitale e mare lipsă de sânge, iar rezervele pentru unele grupe au ajuns aproape la zero. 

Cei din grupele A + și A-, O+ și O -, B -, AB+și AB - sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18, pentru a salva o viață! În cazul grupului B+ rezervele sunt însă suficiente momentan.

,,Datorită nevoilor crescute  de sânge ale spitalelor si în această perioadă de concedii și cum numărul donatorilor a scazut din cauza concediilor și probabil caniculei avem mare lipsă de sange pe grupele A + și A-, O+ și O -, B -, AB+și AB - . “, transmit reprezentanții CTS Cluj.

Donatorii cu grupele de sânge  deficitare sunt așteptați la donare în perioada 25.07.2024-30.07.2024 în intervalul orar 7:30-13:30 respectându-se condițiile de acceptarea la donare de pe site-ul CTSCLUJ.ro 

,,Donatorii de grup B+ datorită stocului excedentar pe care îl avem sunt rugați să-și amâne donare pentru această perioadă  25.07.2024 -30.07.2024.’’, explică reprezentanții centrului.

Pentru a evita aglomerația, ar fi bine să vă programați pe una din cele două platforme de programare Donorium.ro sau BlooDoChallenge.

,,Vă rugăm să beți cel puțin 1,5 litri de apă, înainte de a vă prezenta la donare si evident sa serviti un mic dejun usor.

Vă mulțumim și vă așteptăm la donare!”, transmite Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj.

Comentarii Facebook