Duminica 13 Octombrie

Ninge sau nu iarna asta la Cluj? Meteorologii au anunțat când va cădea prima ninsoare semnificativă la Cluj


După o vară caniculară și o toamnă care a debutat mai călduroasă decât de obicei, sezonul rece se pregătește să-și facă simțită prezența la Cluj-Napoca. Deși începutul lunii octombrie a fost neașteptat de cald, meteorologii anunță că în jurul datei de 3-4 decembrie ar putea apărea primii fulgi, sub formă de ninsoare ușoară. Totuși, o ninsoare mai consistentă este așteptată pe 7 decembrie, în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, când orașul ar putea fi acoperit de un strat de zăpadă.

Screenshot 2024-10-13 111321.png

Cum ar putea arăta iarna la Cluj în 2024

Conform prognozelor sezoniere, iarna 2024 va fi una blândă, fără geruri extreme, iar temperaturile vor rămâne moderate. În special în luna decembrie, zilele reci vor alterna cu episoade de lapoviță și ploaie, dar temperaturile vor coborî rar sub 1 grad Celsius în timpul zilei. Nopțile pot atinge minime de -6 grade Celsius, dar fără perioade îndelungate de îngheț puternic.

În lunile de iarnă, precipitațiile sub formă de ploaie vor fi mai frecvente decât cele de zăpadă, mai ales în regiunile sudice și vestice ale țării. La Cluj, acest lucru poate însemna mai puține zile cu zăpadă, dar un risc mai mare de polei și drumuri alunecoase, mai ales dimineața, când temperaturile vor fi scăzute.

Când vor mai fi ninsori la Cluj

Pentru cei care speră să vadă mai multă zăpadă, prognoza nu este foarte promițătoare. După primele ninsori de la începutul lui decembrie, al doilea episod mai consistent este așteptat abia spre finalul lunii ianuarie. De altfel, perioada decembrie-februarie va fi marcată de variații de temperatură și puține zile cu ninsoare abundentă.

O iarnă fără episoade de ger extrem

În luna februarie, șansele de ninsoare scad și mai mult, iar temperaturile se vor menține ușor peste media sezonului, oferind o încheiere mai blândă a iernii. În concluzie, iarna 2024 nu va fi una grea pentru clujeni, iar, cu excepția câtorva zile reci și a unor episoade de ninsoare, majoritatea sezonului va trece fără fenomene meteorologice extreme.

Comentarii Facebook