Noul criteriu după care se cumpără apartamente în Cluj: să fie cât mai departe de biserici - „Sunt enervante slujbele?”
Cei care vor să-și cumpere apartamente în municipiul Cluj-Napoca iau în calcul un nou criteriu: distanța locuințelor față de lăcașurile de cult.
Dacă în trecut oamenii tindeau să stea cât mai aproape de biserici, acum ei își doresc să păstreze o oarecare distanță față de acestea, din cauza zgomotului produs de clopote sau a slujbelor redate cu ajutorul unor boxe instalate în exteriorul clădirilor.
În ultima vreme, potențialii cumpărători de apartamente din Cluj-Napoca sunt deseori descurajați de apropierea față de biserici.
Această tendință scoate în evidență o schimbare a preferințelor cumpărătorilor din Cluj-Napoca, care încep să devină tot mai preocupați de liniștea locuinței lor, chiar dacă asta presupune o locație mai îndepărtată față de facilități sau alte avantaje oferite de zonele centrale.
Un clujean care vrea să-și cumpere un apartament pe strada Ion Meșter din Cluj-Napoca a întrebat pe rețelele de socializare cât de deranjant este să locuiești la 50-70 de metri față de biserica din Mănăștur.
„Mă gândesc să îmi cumpăr un apartament în zonă, pe Ion Meșter, acesta fiind la 50-70 metri de biserică.
Eu nu prea-s cu religia și spiritualitatea, deci sunt curios dacă sunt dese și enervante slujbele la difuzoare. Mersi!”, a întrebat clujeanul.
Comentariile internauților nu au întârziat să apară:
„Am stat lângă biserică în Grigorescu, la 30 m. O să participi la toate slujbele duminica, din sufragerie. Chiar și așa nu e nașpa, te obișnuiești.”.
O altă persoană care a stat în chirie timp de cinci ani în zona respectivă susține că s-a obișnuit cu zgomotul.
„Am stat în unul din blocurile respective 5 ani în chirie. Vara e mai dificil dacă dormi cu geamurile deschise (dacă nu ai aer condiționat), dar te obișnuiești repede.
Au difuzoare doar la slujbele mari (Crăciun, Paște) și cred că atunci când sărbătoresc anumiți sfinți sau posturi, dar e rar... de 3-4 ori pe an.
Mai scoteau uneori boxele dacă aveau ceva invitați care cântau și era multă lume, dar din nou... o dată, de două ori pe an. Ah, și o să știi mereu când e ora fixă. În timp nici nu o să mai realizezi că e acolo.”
11 Comentarii
Ziceți mersi că nu aveți în preajmă minarete, cel puțin deocamdată, că ăia vă pun la rugăciune de cinci ori pe zi
Si toată spuma spumelor și-a luat lângă biserica din intersecție, poate îi face mai oameni…
Am cunostinte care locuiesc pe Aleea Bizusa la blcurile cele inalte. De la biserica situata la rondoul Rebreanu cu Slanic, B-dul Nicolae Titulescu in fiecare duminica si nu numai se aud slujbele(cu boxe imense) ca si ,cum ar fi langa scara ta. In plus blocurile nu au izolare fonica, instalatii vechi, lifturi care nu prea functioneaza... Nu cumparati… Citeste mai departe
s-a askul-ti sii tu de sfinta liturgie daka deskizi geamu-l sii fara s-a vrei i-ti intra dyhu-l sfint in kasa sii te kuprinde kiar daka nu vrei sii numa bine i-ti fake
@de ke sa nu fi-e biseriki?: Dude, lasand gluma la o parte tu suferi de : schizofrenie paranoida, sindrom personalitate multipla, paranoia si mania persecutiei, sindrom Tourette si inca cateva ghidushii de-astea. Caz de targa, orice terapie ar esua cu tine :))
Numai BOR face circ la slujba, greco-catolicii, catolicii, reformatii fac slujbe in tihna, nu fac maimutareala de manelisti..
Puneti poza cu biserici ortodoxe ca alea unguresti nu fac nici un zgomot.
Pai cine vrea sa stea langa vreun local de manele cu terasa? Is la fel de cocalari. Inca popii, cu rochiile lor aurite, parca-i intrec
Nu de religie sau locașul sfânt trebuie să fugi, ci de mulți dintre reprezentanții acestora:)))
@Nelsonel: vaselina baiatule...
@Pomo: Nu mă bag în lumea ta:))(