,,Nu ar trebui bătrânii să se ascundă după un stâlp ca să aibă parte de umbră” - Clujenii ,,fierb” în stațiile de autobuz din Cluj - FOTO


Cluj-Napoca este descris de multe ori de autoritățile locale ca ,,un oraș pentru pietoni”, clujenii fiind încurajați să lase mașinile acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun.

Acest lucru este însă aproape imposibil pentru mulți dintre locuitorii orașului nostru care  sunt nevoiți să aștepte autobuzul în soare, fără a avea nici măcar un loc cu umbră în multe stații din Cluj. 

De multe ori, stâlpii sunt singura sursa de umbră, iar pentru clujenii care fac parte din categoriile vulnerabile precum femeile însărcinate, bătrânii sau copiii, lipsa unui refugiu poate fi un adevărat pericol.

Această situație a fost sesizată și de o clujeancă, care menționează care a așteptat autobuzul în stația Spitalul de Copii. 

,,Vă rog luați în considerare să faceți loc de stat jos și de umbră în stația spitalul de copii . Într-un oraș de nota 10 nu ar trebui bătrânii să se ascundă după un stâlp ca să aibă parte de umbră.”, a scris femeia pe un grup destinat clujenilor.

Oamenii spun că situația nu este una unică, multe dintre stațiile din cartiere sau chiar din centrul orașului nefiind dotate cu piese de mobilier stradal care să-i protejeze de soare.

,,Nu e singura stație așa... În Piața Mărăști e un soare acolo și mai nimic să țină umbră…”

,,Și în stațiile de Tramvai din Iris ar trebui luate în considerare nu doar centru!”

,,În marea majoritate a stațiilor de bus, doar stâlpii sunt o sursa de umbră”, au fost doar câteva din comentariile internauților. 

De asemenea clujenii susțin că nici la toamnă situația nu va fi mai bună, soarele arzător fiind doar înlocuit de ploi torențiale, pe care clujenii care merg cu autobuzul nu au cum să le evite momentan.

,,Nici măcar refugiu de ploaie nu e, că la toamna o să si plouă”, a completat o femeie.

WhatsApp Image 2024-08-14 at 12.26.27_9cef69b2.jpg


Comentarii Facebook