Sambata 5 Octombrie

„Nu se poate în 2024 să decurgă lucrurile ca acum 20 de ani!”. Înscrierile la creșele din Cluj - o mare provocare pentru părinți


Din 20 mai, părinții pot să-și înscrie copiii la creșă sau grădiniță. Proces care se pare că e departe de a fi unul ușor în Cluj-Napoca, în pofida statutului de „oraș de 5 stele”. Mămicile din Cluj se plâng că sunt nevoite să umble câte 4-5 ore zilnic cu dosarul după ele.

Cererea e mare, iar oferta mică în oraș. Clujencele spun că este „inuman ca la așa mulți copii să nu aibă posibilitatea de a depune actele online”. 

„Vreau să semnalez problema înscrierilor la creșele din oraș. E in inadmisibil ca în 2024 într-un oraș de ,,5 stele” ca și Cluj-Napoca să fim nevoiți să umblăm cu dosarul după noi și să așteptăm câte 4-5 ore zilnic.

Programul de înscrieri e foarte prost gândit. De la 8:30 doar până la 11:00, timp în care se procesează sub 10 dosare, iar de la 15:00 la 17:00 din nou. E inuman ca la asa mulți copii să nu avem posibilitatea de a depune actele online. 

Legat de lista actelor necesare nu specifică nicăieri că în cazul unui frate mai mare înscris la aceeași unitate trebuie adeverință și de la el și copie după certificatul de naștere. Nu scrie pe site despre așa ceva. Azi după umilința de a sta 4 ore cu dosarul în mână am fost trimisă acasă pentru că lipsesc actele care nici măcar nu sunt specificate pe site.Vă rog frumos să luați măsuri, nu se poate în 2024 să decurgă lucrurile ca acum 20 de ani”, a sesizat o mămică pentru Primăria Cluj. 

„Este de-a dreptul jignitor, înjositor, nesimțit modul în care a înțeles statul român să facă înscrierea la creșe sau grădinițe. Un interval atât de scurt, de 1 săptămână, cu orar 8:30-11 și 15-17!!! La școli înscrierea a durat 3 săptămâni cu orar de 8 ore pe zi. Vă rog să faceți o tură a creșelor dimineața sau dupa-masă… Mame cu copii de la 5 dimineața, oameni disperați că nu au atâtea zile de concediu să tot revină la coadă. Liste, certuri, o bătaie de joc generalizată. Sincer, uneori îmi doresc o nouă pandemie, poate ne digitalizăm dracului odată”, a mai declarat un clujean pentru Știri de Cluj. 

Comentarii Facebook