Duminica 8 Septembrie

Nu știi ce fel de alegător ești? UBB a dezvoltat o busolă electorală care te poate ajuta să iei o decizie mai informată la următoarele alegeri


Specialiștii UBB au participat la dezvoltarea unei platforme care poate ajuta cetățenii să ia o decizie mai informată atunci când vine vorba despre procesul de votare.

Concret, o echipă formată din reprezentanți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și ai Facultății de Studii Europene (FSE) de la UBB au creat o busolă electorală care, pe baza unui chestionar, le realizează celor care o folosesc profilul de alegător.

Astfel, aceștia pot să afle unde se aliniază cu partidele și candidații politici, facilitând o alegere electorală mai informată. Platforma EU-VOTE Vote servește ca un ghid neutral și informativ, promovând transparența și educarea electorală. 

,,EU-VOTE este o aplicație complet imparțială, realizată în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, folosind surse oficiale și o metodologie științifică validată pentru a defini profilul fiecărui alegător.” au explicat cercetătorii FSPAC, potrivit Cluj24.ro. 

Cei care aleg să-și afle profilul de alegător folosind busola până la data de 16 iunie pot să câștige și una dintre cele 5 tablete Apple puse în joc de dezvoltatorii platformei.

Comentarii Facebook