Număr foarte mic de pelerini la Mănăstirea de la Nicula: Icoana nu poate fi pupată
În cea de-a doua zi a ceremoniilor religioase desfășurate cu prilejul Hramului Mănăstirii Nicula, 237 de jandarmi, polițiști, pompieri, salvatori SMURD, SAJ și voluntari ai ISU Cluj sau aparținând ONG-urilor partenere, au fost alături de credincioșii care au participat la aceste evenimente.
În incinta mănăstirii, pe parcursul zilei, au fost aproximativ 450 de persoane, numărul maxim de participanți înregistrându-se în jurul orei 23.50.
În această perioadă au fost efectuate de către forțele de ordine verificări și controale de prevenire și de combatere a faptelor antisociale, de apărare împotriva incendiilor și de respectare a măsurilor individuale de protecție. Nu au fost constatate în prima zi a desfășurării ceremoniilor religioase încălcări grave privind acestea aspecte, majoritatea deficiențelor constatate fiind remediate pe loc. Cu toate acestea, a fost aplicată o amendă de către jandarmi. Patru persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul acestora la spital.
Numărul forțelor de ordine a fost suplimentat față de anii precedenți, având în vedere situația sanitară actuală și sunt implementate măsuri specifice de protecție individuală, conform planului aprobat de prefectul județului Cluj, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Ce măsuri s-au luat:
- în perimetrul mănăstirii sunt disponibili dezinfectanți în zonele unde există afluențe mari de persoane;
- accesul autoturismelor este restricționat în zona mănăstirii, în vederea evitării aglomerărilor de persoane și de autoturisme;
- zilnic, până la Praznicul Adormirii Maici Domnului, va fi liturghie arhierească, iar credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă;
- evenimentele religioase sunt transmise în direct, astfel: Radio Renașterea, în FM, live pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula și în data de 15 august de către postul Trinitas TV, TVR 3 și TVR Cluj.
Ce interdicții sunt:
- este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la fel și respectarea distanțării fizice de 1,5 m pe întreaga perioadă și în întreg perimetrul interior și exterior al mănăstirii;
- vă puteți închina la icoana Maicii Domnului fără a avea contact cu aceasta, păstrând o distanță fizică de 1,5 m;
- este interzis consumul de băuturi alcoolice în incinta mănăstirii, la fel și distribuirea de hrană în sistem organizat către credincioși sau orice alte formule asimilate.
13 Comentarii
Urâciunea pustiirii...
Sa ma pupe-n c..u..r tot etno...riasi ipocriti care cred in Mnezo dar pe aproape l-ar calca-n picioare daca ar putea!Fu..cking morani!
daca nu ma lasa sa pup icoana sfanta dupa ce sa ma duc?
@Tanti Lenuţa: ca esti rruman ortodox, si rrumanilor le si place, dar le si shade bine cu "capu plecat, sabia nu-l taie"
@Tanti Lenuţa: Poti sa vii sa imi faci un ****uk.
@andi: la boszghori le sade bine cu mine
Cu ce drept interzic ăștia închinarea cuvenită sfintelor icoane? Cum de îi lasă Biserica să își facă de cap cu dogmele credinței ortodoxe? Ce se întâmplă cu noi când acceptăm să fim mânați, mascați, supravegheați, dronați, distanțați și vaccinați cu forța? Măi oameni buni, TREZIREA!
@ : Iata-ti raspunsul : Legea nr. 489 din 2006 prevede, la Art. 9, următoarele:
(1) În România nu există religie de stat; statul este neutru faţă de orice credinţă religioasă sau ideologie atee.
(2) Cultele sunt egale în faţa legii şi a autorităţilor publice. Statul, prin autorităţile sale, nu va promova şi nu va favoriza acordarea… Citeste mai departe
Ca de obicei oamenii au fost civilizati, vorba aia “ati venit degeaba”. Ba chiar a fost foarte frumos, cuvantul de invatatura de vineri rostit de Benedict B. a fost cel mai bun din ultimii ani la Nicula si probabil predica anului in Romania. Sunt multe lucruri frumoase de invatat in acest loc.
Deci sa ajuns la concluzia ca nu o putere supranaturala rezolva boli, probleme financiare sau de orice alta natura, wow!, si ce urmeaza sa incepem sa taxam bisericile? - poate chiar exista ceva urma de speranta, pentru Romania.
@Realitatea: nu spera, ca pana se vor trezii rrumansii din "somnu cel de moarte"....mai trece un secol...
@andi: ...mai trece un secol...dar ungaria tot mica ramane