O clujeancă caută un „preot cu mult har” să o ajute cu problemele personale: „Am pățit niște lucruri inexplicabile”


O tânără din Cluj a lansat un apel disperat pe o rețea de socializare, căutând un „preot cu mult har” care să o ajute cu problemele personale. Aceasta a povestit că nu mai reușește să se înțeleagă cu cei din jur, pierzând legături importante și simțindu-se mințită și înșelată, deși în trecut lucrurile păreau să fie în regulă. 

Clujeanca spune că, deși a încercat să contacteze mai mulți preoți, nu a reușit să găsească ajutorul de care are nevoie.

„Scuze că fac postarea cu anonim. Menționez că sunt fată. Urgent. Rog pe cei cu alte eventuale intenții să se abțină de la comentarii negative. Nu este cazul de interpretări. M-ar interesa un preot cu mult har pentru cazurile grave, care să fie în Cluj, ori în apropiere, fie și la o mănăstire. 

Menționez că mă confrunt cu depresie serioasă, am pierdut în greutate foarte multe kilograme. Am pățit niște lucruri inexplicabile în mediul profesional. Nu știu cine îmi dorește răul. Nu reușesc să mă mai înțeleg cu cei din jur și pierd legături fără motiv. Sunt mințită, înșelată, deși înainte lucrurile păreau în regulă. 

Nu îmi dau seama ce se întâmplă cu mine. Nu sunt ajutată de cei în măsură. Aceste lucruri nu le prea pățeam anul trecut și în anii trecuți. Eu am încercat sa accesez mai mulți preoți, însă fără rezultat”, a relatat clujeanca pe o rețea de socializare. 

Mulți au îndemnat-o să se adreseze la un medic specialist înainte să caute „sprijinul spiritual”. 

Datele arată că puțini români merg la un psiholog. Și nu pentru că nu ar avea nevoie, ci pentru că mulți evită să ceară ajutorul unui specialist, de teamă să nu fie judecați sau stigmatizați.În timp ce unii subestimează utilitatea ședințelor de consiliere psihologică, alții se tem că nu și le pot permite, pentru că sunt scumpe. Pentru a beneficia de ședințe gratuite, este nevoie de trimitere de la un medic care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Comentarii Facebook