Vineri 20 Septembrie

O clujeancă inimoasă luptă să schimbe destinul unor copii nevoiași! Strânge rechizite pentru elevii fără posibilități: ,,Avem nevoie de voi de toți”


Clujeanca Rocsana Contraș a pornit o nouă campanie menită să îi ajute pe copiii proveniți din familiile vulnerabile. Este vorba despre o campanie de colectare a rechizitelor școlare, pentru 145 de copii aflați în grija asistenților sociali.

Un pix și un caiet ar putea să schimbe destinul acestor copii, așa că orice donație este bineprimită! 

,,O lună de zile!

Atât avem la dispoziție să strângem 145 de ghiozdane pt copii aflați în evidența asistenților sociali din 9 sate.

Aceasta va fi PRIMA noastră listă și în funcție de cât de repede reușim să o acoperim, vom posta și următoarea listă.

Ne străduim în FIECARE AN să facem asta și o considerăm una dintre cele mai utile și RESPONSABILE campanii pe care noi le desfășurăm.

Școala este cea mai importantă și singura soluție ca acești copii să își depășească condiția. Sărăcia și abandonul școlar merg mâna în mâna.

Pregătește un prunc să meargă la școală!

Și tu ai un copil acasă?

Cumpără un caiet în plus, un stilou în plus și adu-l la noi! Ne ocupăm noi de restul!

Preșcolarii și Clasa I din această listă sunt deja preluați.” a explicat Rocsana Contras pe pagina sa.

Necesarul pentru  un ghiozdan echipat:

  • Clasa II - caiețel cu voi veline, bloc mic de desen, lipici și foarfecă, hârtie glasată, creponată, carioci, creioane, radiera, ascuțitoare, plastilină, penar, stilou, caiet tip 2.
  • Clasele III și IV vor avea nevoie de caiete de română și matematică, penar, stilou, creioane colorate, bloc de desen, acuarele, pensule, caiet de muzică, creioane grafice, radiera.
  • Clasele V-VIII vor avea nevoie de trusa de geometrie, caiete de biologie și geografie, caiete studențești, pixuri, atlas, caiete mici de română și matematică.

,,Colectăm în Zona Iulius Mall, în Florești, ne găsim oriunde și în orice situație atâta timp cat îți dorești să te alături!

Nu vom depăși 150 de lei pentru un ghiozdan complet echipat deoarece nu ne dorim unii să aibă ghiozdane pretențioase iar alții să nu aibă deloc!

Anunțăm de pe acum ca vom merge inclusiv în comunități de rromi deoarece noi nu facem diferența între copii, în plus, școala îi poate SALVA indiferent de situația în care se află în prezent.

Pe parcursul acestei luni ne veți vedea în diferite alte ipostaze, avem campanii în derulare și nu abandonăm nici un proiect deja început dar vom colecta continuu ghiozdane și rechizite!!!!

Avem nevoie de voi de toți! Împreună suntem o FORȚĂ pentru comunități educate!

O să vă rugăm să distribuiți ca să putem ajunge la fiecare părinte ce vrea să ofere sprijin, să ducem de mână un copil în plus pe poarta școlii”, a transmis clujeanca.


Comentarii Facebook