„O cupă de înghețată în centrul Clujului e 14 lei”. Clujenilor nu le vine să creadă, mai ieftin e în marile orașe italiene: „Prost nu e ăla care cere...”


Clujenii sunt șocați de prețul unei cupe de înghețată în centrul orașului, care a ajuns la 14 lei. Mulți consideră că prețul este exorbitant, mai ales comparându-l cu tarifele practicate în marile orașe italiene, renumite pentru înghețata lor de calitate.

„O cupă de înghețată în centrul Clujului e 14 lei. Nu este exagerat de mult? Unde găsesc la un preț mai accesibil? Bianco Milano 14 lei - o cupă, 23 lei - două cupe, 33 lei - trei cupe”, a întrebat un clujean pe o rețea de socializare.

Prețurile au luat-o razna în „orașul de 5 stele”. Proprietarii justifică adesea situația prin sumele nesimțite cerute pe chirii în zona ultracentrală. Totuși, clujenii rămân sceptici și consideră că prețurile sunt umflate artificial, afectând negativ atât localnicii, cât și turiștii.

„Fără glumă în ROMA !!! Am fost în city-break și în zona centrala, turistica era între 1.5 EUR (7 RON) și 2 EUR (10 RON) cupa de înghețată. Am fost la ceva rooftop restaurant în Roma (Terasa magazinului Rinascente) și acolo am dat 10 EUR pe o inghetata super fancy cu 4 globuri dar super decorată și cu frișcă”, a relatat un clujean.

„Da boss, da se compară Roma cu Clujul?”, a replicat cineva.

„Am fost recent în Veneția. Am luat 4 cupe (mari) de 100% pistachio la 3.40 euro. Când vin în Cluj și văd coada la Bianco Milano nu-mi vine să cred. Dar prost nu e ăla care cere…”, a mai punctat un turist clujean. 

Comentarii Facebook