Duminica 15 Septembrie

O escrocherie nouă în Cluj. Livratorii de mâncare sunt vizați: ,,Se asigură că luăm rest de la bancnotă de 500”/ ,,Te roagă să intri undeva”


O nouă tentativă de înșelăciune și escrocherie, care vizează oamenii care lucrează în domeniul HoReCa, a fost semnalată pe o rețea de socializare. 

Mai exact, pe parcursul a mai multor lui, câteva locații care fac livrări au fost sunate pentru o comandă, însă ,,clientul” precizează că urmează să plătească cu o bancnotă de 500 de lei, având nevoie de rest. 

După ce această condiție a fost acceptată, livratorul pleacă la drum, însă două apeluri din partea ,,clientului”, în care aceste are niște cerințe mai ciudate, semnalează că este vorba de o înșelătorie. 

O astfel de întâmplare a fost povestită pe platforma Reddit de către un clujean care lucrează în domeniu și care a fost martor la această tentativă de escrocherie.

,,Pentru cei care lucrează în HORECA în locații care fac livrări: E a doua oară când ne sună un individ cu accent de sud care vrea livrare și se asigură că luăm rest de la bancnotă de 500. Clar că nu-i din Cluj, pentru că dă adrese simple, fără număr de stradă sau bloc, etc.

Odată ce se știe că urmează să îi livrezi mâncarea, te roagă să intri undeva să îi iei un pachet de țigări în drum spre el. Când ajungi la un magazin, ce să vezi, mai cere o favoare. Să mergi la un punct de plată, un roboțel din ăla albastru cum au prin Carrefour, și să îi depui în cont câteva sute de lei din banii ăia de rest că ar avea nevoie. Îți dă un cod, depui banii și aia e. Rămâi cu mâncarea și fără banii luați din casa de marcat,” a scris clujeanul.

Din fericire, clujeanul a realizat că ceva este dubios la mijloc. La scurt timp după ce a refuzat să depună banii în cont, ,,clientului” i-a pierit rapid pofta de mâncare.

,,Nu i-a reușit cu mine, deși, fiind de treabă, am intrat să îi iau țigări, că na. Zicea că are un picior rupt, bla bla. Fură curent. Când a menționat de depus bani, mi-am dat seama că ceva pute și l-am refuzat. Nu-i păsa deloc de mâncare, voia doar să se vadă cu banii depuși. Asta fiind acum vreo lună. Azi a sunat iar de pe alt număr, că îl blocasem pe primul, m-a prins tot pe mine la telefon și a încercat aceeași schemă,” a mai povestit acesta.


Comentarii Facebook