Duminica 17 Noiembrie

O femeie a MURIT la Cluj după o infecție la mandibulă. Medicii s-ar fi apucat să modifice FIȘELE medicale - VIDEO

 

Procurorii clujeni lucrează deja de mai bine de un an la un caz grav de culpă medicală, după decesul unei femei operată la Clinica Maxilo-Facială pentru o infecție la mandibulă. 

 

În 12 martie 2014, Maria Burlacu a simțit o durere puternică în piept și și-a pierdut cunoștința. Femeia era acasă cu cei doi băieți, de 10 și 15 ani. Unul dintre copii l-a sunat, iar acesta a venit rapid acasă. 

 

Când am ajuns, soția și-a revenit complet. A zis că și-a pierdut cunoștința și că a durut-o foarte tare în piept. Am insistat să mergem la UPU Alba Iulia pentru investigații. Când am ajuns acolo, durerile au reînceput”, povestește Valeriu Burlacu.

 

Soția suferea de o afecțiune a mandibulei, iar medicul Mariana Adămuțiu de la UPU Alba a spus că de acolo i se trag durerile mari în piept. La UPU nu i s-a făcut nicio investigație cardiacă pentru a exclude un posibil infarct, ceea ce a fost, în final. I-am spus medicului de câteva ori că e greșit ceea ce face, dar acesta a luat decizia de a transfera cazul la Cluj, la Clinica de Boli Maxilo Faciale”, a mai spus bărbatul.

 

La Cluj, Maria Burlacu nu a fost supusă unui consult cardiologic, ci a fost operată direct. I s-a făcut anestezie. ”Pe data de 13 martie, la ora 10.00, am discutat cu soția la telefon și mi-a zis că a fost operată, dar că se simte foarte rău. Am mai vorbit o dată, la ora 12.00. Și atunci mi-a zis că nu mai are puterea nici să strige”, a mai spus Valeriu Burlacu. După o oră, femeia a murit.

 

Valeriu Burlacu a venit rapid la Cluj, a ajuns la ora 15.00, când a fost preluat direct de medicul Florin Onișor, cel care a operat-o la mandibulă. ”Mi-a spus că soția mea a murit. Atunci am cerut să văd cadavrul, dar nu mi-au permis. Abia în data de 15 martie am putut să-mi văd soția. Între timp, ei au umblat și s-au acoperit de acte. Cadavrul avea 6 coaste rupte, la gât prezenta urme ciudate ca de ștrangulare. În plus, medicii au încercat să îi facă o traheotomie, dar nu au reușit”. 

 

Medicii legiști au stabilit cauza morții: infarct masiv.

 

În mod suspect, fișele medicale ale Mariei Burlacu au fost modificate. La UPU Alba, în loc de dureri abdominale, cum aparea inițial, medicul Adămuțiu a corectat și a scris dureri mandibulare. Medicii de la Cluj au scris că i-au administrat un medicament care nu apărea în prima variantă.

 

Asistenta Carmen Zincă de la UPU Alba Iulia susține că o persoană necunoscută ar fi scris peste nota ei în loc de durere toracică, durere mandibulară, și că a modificat valorile tensiunii arteriale, care inițial erau foarte mari, cu unele normale.

 

Avocatul clujean Dorin Tătaru a declarat că în acest caz apar multe probleme, fiind dovezi clare că medicii au încercat să-și acopere greșelile, elementare de altfel, după decesul Mariei Burlacu.

 

Valeriu Burlacu a depus plângere penală și o plângere la Colegiul Medicilor Alba și Cluj, împotriva medicilor. La Alba, Colegiul Medicilor a sancționat-o pe medicul UPU Mariana Adămuțiu cu avertisment, dar fără efect pentru că aceasta și-a dat demisia și a plecat în Franța. 

 

Consultul pacientei Burlacu Maria a fost superficial, fiind eludate datele anamnestice și nu s-a efectuat un examen cardiologic de specialitate. Au fost efectuate corecturi în fișa UPU, cu scopul minimalizării simtomelor cardio vasculare”, se arată în decizia Colegiului Medicilor Alba.

 

Comentarii Facebook