O femeie din Cluj a traversat țara pentru a putea fi operată în alt oraș: „Ora exactă în neurochirurgie nu se dă la Cluj”
O femeie de 51 de ani din Cluj-Napoca a traversat țara pentru a fi operată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Această călătorie a presupus riscuri majore, femeia putea rămâne în scaunul cu rotile, dar a decis să riște.
„Am mers spre bine până a început pandemia. Și cum toată lumea a stat acasă, am stat și eu acasă. Și mi s-a deteriorat sănătatea, în așa fel încât nu am mai putut să merg nici pe lângă perete, nici sprijinită și am ajuns în scaunul cu rotile. Am ajuns la Iași pentru că operația de la Cluj nu a dat roade. În urma operației tot în scaunul cu rotile am fost. Am căutat ce pot să fac și am dat pe internet de Iași. Cum că de fapt de la Iași se dă ora exactă în neurochirurgie și nu de la Cluj, cum am crezut eu până anul trecut”, a explicat pacienta, citată de estnews.ro.
Clujeanca a luat legătura cu Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru a fi operată
„Am citit și știam tot. Tot ce se face, absolut tot. Și am zis că eu acolo trebuie să ajung. Și am vorbit cu dânsul (managerul spitalului) la telefon, am trimis RMN-ul pe internet să-l vizioneze. L-a vizionat și a zis că trebuie reintervenit. A zis că capul e ok, dar coloana nu. Am început investigațiile aici. Am făcut aici atâtea analize cât eu nu am făcut în viața mea”, a mai subliniat femeia, pentru sursa citată.
Femeia s-a adresat spitalului din Iași pentru complicațiile avute în urma unei intervenții chirurgicale efectuate într-o clinică din țară, ce a necesitat o intervenție chirurgicală mai laborioasă însemnând drenajul unei cavități numită siringomielie în abdomen.
„Evoluția este bună, pacienta urmând a fi externată. Ce este particular la acest caz este faptul că această evoluție a acestei boli este lentă în timp și a fost dificil de pus diagnosticul și de găsit soluția terapeutică în acest caz. Și asta pentru că genul acesta de drenaj deși e cunoscut în literatura de specialitate nu este foarte frecvent utilizat în practica de zi cu zi”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, potrivit estnews.ro.
7 Comentarii
Normal. Si eu m-am operat in Ungaria . In marele Cluj - pardon CAPITALA CJ. ca asa le place -am trimis mail la cateva clinici din Cluj ( unele nici macar nu au raspuns e-mailurilor ca doar la ce .. de parca ar mai trebui sa intri si cu "interventii" ca sa te opereze pe bani grei... - mi-au cerut preturi ca trebuia sa iau credit sa achit . O cunostinta… Citeste mai departe
Si la sectia de Neurochirurgie Pediatrica din cadrul Spitalului de Copii avand sediul pe str Louis Pasteur 8, sunt doctori de rasu plansu
Mai ales doamna Dr Mihaela Vintan este foarte slaba, nu stie trata pacienti cu epilepsii grave, iar colega de breasla a dansei care este si director Dr Monica Alina Mager, se "mananca" cu Dr Mihaela Vintan de… Citeste mai departe
@Dan: ai uitat sa incepi cu "Permiteti sa raportez !" si numaru de intrare :))
esti tipicu paduche care vine plingand si cand se vede cu sacii in caruta si problemele rezolvate pleaca zbierand :))
@original: mă, tu ești un prost și un tâmpit cu acte în regulă. Despre ce saci în căruță vorbești... Despre cei cu care au venit strămoși tăi la oraș? Rahatule ce ești... Persoana în cauză la adresa căreia ai adus jigniri, pe care eu ți le trimit înzecit înapoi, na făcut nimic altceva decât să-și spună părerea.
@Cristin Constantin zaha: corect! Aveți perfectă dreptate!