Vineri 22 Noiembrie

O fostă angajată de la Nokia a ajuns infirmieră la UPU Cluj

 

O fostă angajată la fabrica Nokia din Jucu a urmat un curs de recalificare și acum lucrează ca infirmieră la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca.

 

Valeria Domşa, 49 de ani, este din Gherla și face naveta până la Cluj-Napoca, la locul ei de muncă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj - UPU.

 

Femeia a urmat un curs de recalificare cu finanţare europeană ”Centrul de tranziţie de la Job la smartJob”, implementat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. După șase luni a fost repartizată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca.

 

Nu mă aşteptam ca fabrica Nokia să se închidă. La început, nici nu am realizat impactul pe care îl va avea plecarea Nokia asupra mea şi asupra viitorului meu. După ce am fost trimisă în şomaj, am dorit să îmi găsesc cât mai repede un loc de muncă. Iniţial am vrut să optez pentru cursul de agent de pază care, însă, s-a amânat foarte mult, aşa încât am ales cursul de infirmieră cu o durată de şase luni. Trecerea de la asamblat telefoane mobile la un post de infirmieră a fost o surpriză plăcută, pentru că eu am avut o bază, deoarece făcusem doi ani de liceu sanitar. La UPU am întâlnit o echipă extraordinară, care cooperează foarte bine, fiecare îşi cunoaşte rolul. Lucrul în spital e ca peste tot, cu zile mai grele sau mai uşoare, dar m-am acomodat destul de repede, beneficiind de sprijinul colegilor. Important este că vreau să fac şi este un loc de muncă, Cu criza asta de locuri de muncă, e binevenită şi meseria de infirmieră”, a povestit Valeria Domşa, conform Mediafax.ro.

 

Clujeanca este obișnuită cu turele încă din perioada în care lucra la Jucu. Ea se trezește la ora 3.30 pentru a veni la Cluj-Napoca, ia trenul de navetişti de la ora 4.13 din Gherla și ajunge la 6.00 în Gara Cluj. 

 

Munca mea de infirmieră constă în pregătirea patului cu lenjerie curată pentru fiecare pacient, pentru că se schimbă după fiecare pacient. Avem foarte mare grijă la deşeurile contaminate, dacă apar sânge sau alte lichide dezinfectăm paturile, tărgile, cu soluţii speciale. Dezinfecţia este foarte importantă pentru prevenirea apariţiei infecţiilor nozocomiale. Ajutăm bolnavii să se dezbrace ca să poată fi investigaţi la ecograf sau la EGK. După ce asistentele recoltează, noi ducem analizele la laborator şi apoi ajutăm bolnavul - dacă e imobilizat şi nu se poate mişca, îi ducem la pat ce are nevoie”, a mai explicat Valeria Domşa.

 

În total, 20 de foste angajate de la Nokia au urmat cursul de calificare ca infirmiere, iar 8 s-au angajat la UPU, Clinica de Neurochirurgie sau la Clinicile de Chirurgie nr. 1 şi II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Comentarii Facebook