O haită de lupi a ucis 8 viței într-o comună din Cluj! Fermierul a ajuns să doarmă pe câmp pentru a-și proteja animalele: ,,Nu mai rămâne nimic din ei”


Opt viței au fost sfâșiați de o haită de lupi în comuna clujeană Gârbău.

Fermierul a ajuns să doarmă pe câmp, într-o baracă improvizată de frică că lupii îi vor ataca iar animalele.  Rareș Jula susține că a pierdut până acum 10.000 de euro, bani din care își întreține ferma.

Mai mult, acesta menționează că autoritățile dau din umeri și ignoră problema chiar dacă nu este prima dată când le solicită intervenția. 

”Anul trecut mi-au omorât lupii 10 viței, iar anul acesta, până acum, 8, ultimul chiar în noaptea de luni spre marți. Primii 7 viței nu i-am găsit nicăieri, au 40 de kg, nu mai rămâne nimic din ei, iar cel de azi noapte era proaspăt fătat, și tot l-au omorât.

De o săptămână dorm în fiecare noapte pe câmp, am o colibă, acolo stau, aprind cauciucuri, iar azi noapte am auzit cum zbiera vițelul și am pușcat câteva petarde să alung lupii, dar era prea târziu, au lăsat vițelul și au fugit, dar au apucat să îl omoare”, a declarat fermierul pentru Cluj24.

WhatsApp-Image-2024-09-03-at-10.56.35-1-768x576.jpeg

Foto: Cluj24 .ro

Nu este prima dată când animalele fermierilor din Cluj sunt atacate de animale sălbatice. În august un atac al lupilor a provocat mari pagube  la o fermă de vaci din  comuna Aghireșu. Peste 50 de viței au fost sfâșiați.

Strigătul de disperare al unui fermier din Cluj! Zeci de viței de la ferma sa, atacați de lupi: „Vin aproape zilnic și nu pot face nimic pentru a-i opri”

Comentarii Facebook