Vineri 20 Septembrie

O învățătoare din Cluj a refuzat florile scumpe la început de an școlar! Cum i-a convins pe părinți să renunțe la buchetele luxoase


Florile pentru învățătoare și profesoare în prima zi de școală crează an de an un val de discuții contradictorii între părinți.

În timp ce unii sunt de părere că o floare oferită unui dascăl este specială, și poate fi considerată un semn de respect, alți părinți sunt de părere că acest lucru este inutil, creează multă risipă și diviziune între elevii mai înstăriți și cei cu posibilități materiale mai modeste. 

Prețul pentru florile pe care elevii le duc la școală în prima zi din anul școlar începe de la 10 lei pentru o simplă floare și poate ajunge și la 300 în cazul aranjamentelor complicate, potrivit Adevărul.ro.

Tocmai pentru a crea egalitate între elevi, păstrând totodată magia din prima zi de școală, o învățătoare din Cluj a venit cu o idee ingenioasă. 

I-a anunțat pe părinți că va refuza orice buchet extravagant, menționând că pot să cumpere, în cazul în care doresc să facă acest lucru, o simplă floare, toate de același tip. 

Astfel toți elevii au mers la școală cu flori identice pentru dascăl, fiind eliminată ,,competiția" dintre copii și colegii lor.

Comentarii Facebook