Duminica 22 Decembrie

O mămică din Cluj vrea să-și educe fetița de 5 ani prin măsuri radicale: „Recomandați un loc unde e sărăcia mare, la orice mâncare zice bleah”


O mămică din Cluj-Napoca vrea să recurgă la o metodă ieșită din comun pentru a-și educa fetița de 5 anișori să aprecieze ce are. Femeia a publicat pe un grup destinat mămicilor din Cluj un anunț în care le roagă să o ajute cu identificarea unui loc „unde e sărăcia mare”. Clujeanca speră că dacă va expune copilul la un mediu sărac, fetița sa va aprecia mai mult ce mănâncă și își va schimba atitudinea. 

Salutări. Aș dori să-mi recomandați un loc unde e sărăcia mare. Să nu fie departe de Cluj. Mulți posibil să aveți o reacție ciudată sau rea, dar aș dori să-mi duc fata (5 ani) să vadă că sunt mulți copii care nu au jucării, nu au ce mânca, etc. La orice mâncare zice bleah, nimic nu e bine. Degeaba îi explic că mulți copii nu au cât are ea, și mulți ar fi fericiți să mănânce ce mănâncă ea! Vreau să vadă cu ochii ei! Poate se schimbă atitudinea ei. Mulțumesc!”, a scris mămica.

mămica.jpeg

Contrar așteptărilor, în loc să anunțe femeia că copilul ar avea de suferit în urma unui asemenea șoc emoțional, unii clujeni i-au recomandat femeii să ducă copila la Pata Rât. Este bine știut faptul că copiii dobândesc primele traume psihice chiar acasă. 

Abuzul emoţional sau psihologic asupra copiilor (cel mai răspândit şi adeseori trecut cu vederea) are aceleaşi consecinţe negative ca şi abuzul fizic sau sexual. În unele cazuri, impactul agresiunii psihologice este chiar mai grav decât al celei fizice. Până şi o procedură de corecţie aparent inofensivă, cum ar fi scoaterea copilului din cameră, pentru a fi lăsat de unul singur să „mediteze asupra faptei sale”, poate avea un impact negativ neaşteptat de puternic asupra lui. De regulă, izolarea copilului este făcută cu furie, ca o formă de respingere a acestuia, ceea ce-l poate trauma psihologic, iar în acest caz mămica vrea să-și expună copilul unui mediu traumatizant, cu care nu a mai interacționat niciodată. Deoarece un creier de copil este foarte maleabil, traumele psihice modifică gradul de activare a neuronilor şi conexiunile între ei.

Comentarii Facebook