Vineri 20 Septembrie

O nouă schemă de înșelătorie în perioada Untold! Falși surdo-muți încearcă să-i impresioneze pe clujeni: „Apar șmecherii! Acționează în supermarketuri”


Mai mulți clujeni au semnalat cea mai recentă schemă de înșelătorie din perioada festivalului Untold. Ei susțin că falși surdo-muți înceracă să apeleze la mila publicului pentru a strânge bani în numele unei așa-zise fundații. 

În realitate, ar fi vorba de o înșelătorie în toată regula, menită să-i impresioneze pe clujeni și festivalieri atât de mult, încât să fie dispuși să doneze sume cât mai mari. .

„Pe timpul Untoldului apar și șmecherii! Acționează în hipermarketuri și supermarketuri, cică colecționează bani pentru surdo-muti!!! Și umblă săracii cu mașinuța asta!”, a relatat un clujean pe rețelele de socializare. 

Comentariile nu au întârziat să apară:

„Nu sunt deloc surdo-murti. Vorbesc chiar foarte bine. I-am servit la mine la terasă”;

„Și pe la Metro i-am văzut. 2 barbați, 2 fete”;

„Exact. Înăuntru fetele, afara 1 tip și șoferul gata de plecare oricând.”;

„Lumea are bani și pune botul..la fel și cu cerșetorii. Ne tot plângem că e plin de ei în Cluj, păi e plin că le dă lumea bani..dacă nu ar primi nimic s-ar evapora.”;

„Am semnat și eu foaia, dar la donație am tras liniuță că n-am de unde n-am. După 2 minute i-au fugărit din Lidl, dar au apărut alții. Pare o afacere bună. PS. Am primit și o îmbrățișare (pe care nu mi-o doream)”.

Reamintim că un caz similar a fost semnalat și în vara anului trecut, când clujenii au relatat că  în parcarea unui centru comercial sunt persoane care pretind că sunt surdo-mute și cer bani de la oameni.

Comentarii Facebook