O nouă tragedie la Spitalul de Copii Cluj! Un bebeluș de 8 luni a murit după ce ar fi luat o infecție. Mama: „Medicii nu-și explică ce s-a întâmplat”
După cazul tragic a lui Kristof, un copilaș de aproape 5 luni, din Satu Mare, care a decedat după ce ar fi contractat o infecție cu stafilococ auriu, o întâmplare aproape identică a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Victor-Ștefan, un bebeluș de doar opt luni, din același județ ca și Kristof, s-a stins din viață în unitatea medicală din Cluj.
Victor-Ștefan s-a născut în aprilie 2024. A fost dus la Spitalul Județean din Satu Mare, pe data de 23 septembrie 2024, deoarece avea diaree. Părinții spun că medicii nu și-au dat seama de ce boală suferă cel mic așa că, Victor-Ștefan a ajuns la Pediatrie I în Cluj-Napoca.
Știri de Cluj a vorbit cu mama lui Victor-Ștefan despre săptămânile petrecute în spitale, prin ceea ce a trecut micuțul și cum, într-un final, s-a ajuns la moartea acestuia.
,,Totul a pornit în luna septembrie 2024, mai exact în data de 23, atunci când am ajuns la Spitalul de Urgență din Satu Mare cu deshidratare din cauza unei diaree. Am fost transferați, în data de 27 septembrie, la Pediatrie 1 în Cluj-Napoca pentru a rezolva problema cu deshidratarea. Am fost internați trei zile, iar mai apoi, pe 30, am fost transferați la Pediatrie 2 pentru a continua investigațiile pentru problema cu diareea. La Satu Mare au fost făcut teste, toate ieșind negative. La Cluj au fost aceleași teste făcute, iar la rezultate a ieșit pozitiv la Klebsiella.”, a povestit tânăra mămică.
În total, aproximativ 7 săptămâni a petrecut Victor-Ștefan în spitale. Deoarece perioada de spitalizare a fost mai lungă, au apărut niște probleme digestive.
,,Lui nu i s-a mai putut monta branula într-o venă periferică. Din acest motiv a fost necesară montarea unui cateter venos central. Am fost transferați la Pediatrie 1 pentru a se monta. Prima oară i s-a montat în zona arterei femurale, însă după 11 zile s-a înfundat și a fost necesar să se schimbe”, a explicat mama copilului.
Cateterul care a fost scos din arteră a fost testat imediat după, pentru a se vedea dacă există o infecție în organism, care să explice de ce s-ar fi înfundat zona respectivă. Rezultatul a fost negativ.
,,În ziua respectivă, spre seară, bebelușul a făcut febră. A trebuit să așteptăm două zile până am primit rezultatele care au arătat că a fost infectat cu stafilococ auriu. Ne-a fost prezentată situația astfel încât copilul nu avea cum să aibă febră din cauza aceasta. Pentru supraveghere, de la Pediatrie 2 am fost mutați la terapie intensivă,” a mai spus aceasta.
Mama lui Victor-Ștefan a povestit că a urmat o perioadă în care copilului i s-au montat o sondă vezicală, pentru monitorizarea urinei, oxigen pentru anemie și o sondă stomacală. Familia a fost asigurată, pe data de 9 noiembrie, de către echipajele medicale de Spitalul de Pediatrie 2, că totul o să fie bine și că nu este nimic grav.
Micuțul a murit la scurt timp după, din cauza unui stop cardio-respirator acut, după ce a făcut un șoc septic.
,,În dimineața de 10 noiembrie 2024, la ora 05:00 diminața, a avut loc stopul cardio-respirator. Au încercat să îl resusciteze, însă copilul nu a mai reacționat. Răspunsul lor a fost că nu își explică ceea ce s-a întâmplat.”, a spus în final mama lui Victor-Ștefan.
Avocatul Ovidiu Mureșan, care se ocupă de cazul lui Victor-Ștefan și de cazul lui Kristof, a declarat pentru Știri de Cluj că cele două situații sunt foarte asemănătoare și că urmează să fie cerut un Corp de Control din partea Ministerului Sănătății care să investigheze cazurile.
,,Este încă un episod trist. Noi chiar sperăm că poate prin înștiințarea opiniei publice și a cadrelor medicale, să îi trezim cumva la realitate. Este inadmisibil ca al doilea copil să moară, cu aceeași infecție, pe același spital. Ne ridică anumite semne de întrebare. Vom face o solicitare către Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Ni se pare că ceva se întâmplă și nu vrem să se mai întâmple astfel de lucruri. Nu vorbim de culpa unui doctor, ci de o unitate spitalicească care, probabil, undeva, nu respectă anumite protocoale. Deja vorbim de al doilea copil, de care știm noi. Nu ne dorim să atacăm medicii, ei fac ce pot. Vorbim totuși de o unitate din Cluj-Napoca!”, a explicat pentru Știri de Cluj avocatul Ovidiu Mureșan.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii a declarat că nu poate „da așa, cu un simplu telefon, informații”
Prin urmare, Știri de Cluj a trimis o solicitare pe office@spitcocluj.ro în baza Legii 544/2001, prin care a cerut o poziție oficială a Spitalului de Copii din Cluj cu privire la acest caz. În momentul în care vom primi un răspuns, îl vom publica.
5 Comentarii
ti l-au omorat pe fata.
Medicii de la Spitalul de Copii stiu doar sa ia spaga, nu se pricep la dat explicatii.
DEMISIA PE LOC A TUTUROR CELOR IMPLICATI.......Cum adică în secolul 21 nu-ți explici ca medic.....AFARAAAA SI LA PIUSCARIE!!
ba nu! cine sunt cei implicați? să le fac un cadou că au lăsat lăuza largă la rekt cu ochiin soare. da ce! să stau după spurcata asta la coadă că se bagă în față la coadă în fața mea? alupigus ștoarfo, lasă că mai feți un purade spurcat. las-o că o trăit deja destul din ajutoare sociale și donații la puradel. la ce-mi folosește mie căcăciosu ei ordinar?… Citeste mai departe