Duminica 8 Septembrie

O școală din Cluj-Napoca aruncă un container de cărți. Mai bine le donau unei biblioteci școlare de la sat FOTO


O mamă din Cluj ne-a semnalat un fapt neobișnuit. La școala Anghel Saligny din Cluj-Napoca, un container de cărți este pregătit pentru a fi aruncat. Cărțile sunt trântite la grămadă într-un container de tipul celor pentru deseuri din construcții, care urmează a fi probabil ridicat de firma de salubritate.

În timp ce treceam cu băiatul în drum spre un antrenament sportiv, am văzut acest container cu cărți în curtea școlii. Parintii trebuie să cumpere carți copiilor pt scoala... Școala aruncă la tomberon toate cărțile din biblioteca (care le sunt necesare pe parcursul anilor de școala). Mi-am permis să "fur" câte ceva....” ne-a scris clujeanca

Ea a reușit să recupereze câteva cărți de poezii și povești din cele care sunt folosite în toate școlile din România.

Cert este că starea cărților nu este proastă. După mine au mai venit doi băieți de la gimnaziu care și-au luat și ei cărți” ne-a mai scris mămica revoltată de această situație.

Poate că aceste cărți ar fi putut fi donate unei școli dintr-un sat mai puțin avantajat în comparație cu orașul nostru, sau expuse pentru cei care doresc să le ducă acasă. Încă nu este prea târziu pentru acest lucru, dacă va exista puțină implicare.

------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2 iulie

În urma articolul publicat aseară de Știri de Cluj, Paul Helmer, consilier local ales din partea USR Cluj, a făcut o solicitare către conducerea Colegiului Anghel Saligny și a primit un răspuns în care conducerea Colegiului afirmă că în container „există aproximativ 90 de volume puse peste hârtie reciclabilă”. În imagini se poate observa cu ușurință că sunt mult mai multe volume, decât cele 90 menționate de conducerea școlii.

În răspunsul Colegiului Anghel Saligny se mai arată că acestea ar fi uzate sau sunt doar manuale de specialitate și că școala a decis renunțarea la ele, după ce au fost casate, pentru a face loc unor cărți noi. 

Redăm integral răspunsul primit de Paul Helmer și postarea acestuia pe grupul de Facebook Clujul Civic de acum câteva minute, în care chiar și acesta încurajează donarea cărților vechi către cei care nu au acces la lectură

”Răspunsul Colegiului Anghel Saligny cu privire la volumele de cărți apărute depozitate într-un container.
Nu am vrut să speculez pe marginea intențiilor. Am trimis o cerere de informații către unitatea de învățământ și am cerut un punct de vedere din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.
Din Consiliul Local voi susține amenajarea în școlile clujene de biblioteci și spații de lectură prietenoase cu elevii, precum și dotarea acestora cu volume noi, potrivite pentru toate vârstele. În egală măsură, încurajez donarea cărților vechi către cei care nu au acces atât de ușor la lectură”.


col.jpg

Dacă și tu ești martorul unui eveniment neobișnuit sau revoltător ne poți scrie pe office@stiridecluj.com

container carti2.jpg

container carti.jpg

 

Comentarii Facebook