O școală din Cluj-Napoca aruncă un întreg container de cărți. Mai bine le donau unei biblioteci școlare de la sat FOTO


O mamă din Cluj ne-a semnalat un fapt neobișnuit. La școala Anghel Saligny din Cluj-Napoca, un întreg container de cărți este pregătit pentru a fi aruncat. Cărțile sunt trântite la grămadă într-un container de tipul celor pentru deseuri din construcții, care urmează a fi probabil ridicat de firma de salubritate.

În timp ce treceam cu băiatul în drum spre un antrenament sportiv, am văzut acest container cu cărți în curtea școlii. Parintii trebuie să cumpere carți copiilor pt scoala... Școala aruncă la tomberon toate cărțile din biblioteca (care le sunt necesare pe parcursul anilor de școala). Mi-am permis să "fur" câte ceva....” ne-a scris clujeanca

Ea a reușit să recupereze câteva cărți de poezii și povești din cele care sunt folosite în toate școlile din România.

Cert este că starea cărților nu este proastă. După mine au mai venit doi băieți de la gimnaziu care și-au luat și ei cărți” ne-a mai scris mămica revoltată de această situație.

Poate că aceste cărți ar fi putut fi donate unei școli dintr-un sat mai puțin avantajat în comparație cu orașul nostru, sau expuse pentru cei care doresc să le ducă acasă. Încă nu este prea târziu pentru acest lucru, dacă va exista puțină implicare.

Deși din imagini se observă clar că în container erau cărți bune, care puteau fi donate la alte școli, în răspunsul Colegiului Anghel Saligny se arată că acestea ar fi fost uzate sau containerul conținea doar manuale de specialitate. Ba chiar mai mult, școala ar fi fost interesată în aruncarea lor pentru a face loc unor cărți noi. 


col.jpg

Dacă și tu ești martorul unui eveniment neobișnuit sau revoltător ne poți scrie pe office@stiridecluj.com

container carti2.jpg

container carti.jpg

 

Comentarii Facebook