O stradă din Cluj-Napoca dă bătăi de cap șoferilor din cauza unui semn rutier: ,,Taximetristul Bolt susținea că el nu cedează trecerea că-i banda lui”-FOTO


Un șofer clujean nedumerit de o situație de pe o stradă din Cluj-Napoca a expus problema pe o rețea de socializare.

Mai exact, la intrare pe Calea Mănăștur, dinspre strada Primăverii, la sfârșit este amplasat un semn rutier ,,cedează trecerea.” Însă anumiți șoferi nu țin cont de acel semn, spunând că este ,,banda lui”

,,Poate mă lămuriți voi! Cel ce vine pe banda 1 are obligația să cedeze trecerea bandei 2 sau NU? Taximetristul Bolt susținea ca EL NU CEDEAZĂ TRECEREA CĂ-I BANDA LUI, deși avea acel semn (tot pe banda lui) îl obligă să facă acel lucru.", a scris clujeanul într-un grup destinat șoferilor din Cluj-Napoca. 

situatie.jpg

Mai mulți șoferi au dezbătut subiectul în secțiunea de comentarii. 

,,Amândoi au cedează trecerea și se aplică “legea fermoarului “…care cum vine …cu mult bun simț și responsabilitate”, a scris o clujeancă.

,,Acolo nu e banda 1 și 2 cum ai desenat, ci intrare pe un drum principal cu 2 benzi. Unde ai pus 2 e prima bandă a drumului principal și se vede clar că ieșirea de unde ai scris 1 e marcată cu linie discontinuă în fața lui. Cu sau fară semnul de cedează, el tot trebuie sa o facă, trece peste linia discontinuă ca să intre pe drumul principal cu 2 benzi,” a explicat un șofer.

,,Dacă rămâi pe banda aia care vine de sub pod, ai prioritate... daca vrei pe banda 1 care vine de pe pod (notată de tine cu 2), are prioritate cel de pe pod. La fel e și la ieșirea de la Vivo... ai banda ta, dacă vrei pe drum principal, cedează! Nu e la fel și la sensul din Zorilor cu intrare la Sigma direct după ce se iese din sens,” a mai comentat un utilizator. 


Comentarii Facebook