Sambata 2 Noiembrie

O sută de mașini abandonate, ridicate de primărie la Cluj-Napoca de la începutul anului


Un număr de 100 de autoturisme abandonate pe străzile municipiului Cluj-Napoca au fost ridicate, de la începutul acestui an, de către Poliția Locală.

De la începutul anului până în prezent, Poliția Locală a Municipiului Cluj-Napoca a emis somații pentru 706 autovehicule cu aspect de mașină abandonată. Dintre acestea, 100 au fost ridicate pe cale administrativă, 309 autovehicule au fost retrase de pe domeniul public de către proprietari, 105 au fost repuse în circulație în urma efectuării I.T.P., iar restul de 192 se află în procedură de lucru”, precizează primarul Emil Boc.

Mașinile fără stăpân/abandonate nu pot fi ridicate imediat ce au fost identificate, în afara unor excepții precum cazul în care reprezintă un risc pentru cetățeni. Este necesar un interval de timp pentru a derula întreaga procedură legală, de la somație până la ridicare, și a putea îndepărta mașina abandonată din spațiul public, oferind totodată posibilitatea proprietarilor să remedieze situația.

Sesizarile cetățenilor legate de mașini fără stăpân/abandonate pe spațiul public pot fi transmise prin aplicația "My Cluj" - disponibilă pe Google Play, în App Store și pe website-ul primăriei - Municipiul Cluj-Napoca - http://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro sau prin registratura primăriei, primăriile de cartier, respectiv prin dispeceratul Politiei Locale (0264 - 955), disponibil 24 de ore din 24.

În urma sesizarilor sau a autosesizării agenților, Poliția Locală transmite somații deţinătorilor autovehiculelor cu aspect de maşini abandonate care pot fi identificați. În cazul autovehiculelor abandonate care nu au număr de înmatriculare, e necesar să treacă un interval de 10 zile de la întocmirea documentelor (somație ș.a.) până când acestea pot fi ridicate conform Legii.

În cazul în care deținătorii acestor mașini nu pot fi identificați sau nu dau curs notificărilor transmise de Primărie, în vederea verificării documentelor legate de autovehicul, se aplică prevederile Legii nr. 421/2002 (modificată și completată de Legea 309/2006) privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale.

Comentarii Facebook