O turistă din Germania a fost salvată de salvamontiștii clujeni după ce a alunecat într-o prăpastie la Cheile Turzii! Totul a durat mai bine de șase ore


O turistă din Germania a alunecat a căzut într-o zonă foarte expusă dintr-un abrupt în defileul Cheilor Turzii, în noaptea de duminică.

Femeia, care era însoțită de prietenul său, a alunecat însă a fost din fericire frânată și oprită de vegetația de pe jgheabul de sub ea, înainte ca o tragedie să aibă loc.

La fața locului au ajuns echipa de serviciu a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj dar și salvatori montani care se aflau în timpul liber.

Timp de 6 ore aceștia s-au luptat să evacueze victima în siguranță.

Femeia suferise diferite traumatisme, iar după ce i-au fost acordate îngrijiri salvamontiștii au început operațiunea de evacuare 

,,Targa cu victima și cu salvatorii a fost lansată (a fost folosită tehnica de coborâre asigurată a tărgii din vertical sau abrupt) de patru ori până la poteca turistică de lânga cursul apei ce străbate defileul, apoi a fost transportată și predată ambulanței la ora 2 dimineața.”, transmit salvamontiștii clujeni.

Din fericire, rănile suferite de femeie nu au fost grave. 

,,Am fost foarte norocoși că am avut parte de o echipă atât de grijulie și bine organizată. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru noi”, se arată în mesajul de mulțumire al turistei pentru salvamontiștii din Cluj.

Comentarii Facebook