Duminica 8 Septembrie

O vulpe simpatică și super„civilizată”, filmată sub podul din Mărăști! Fascinată de Cluj, traversează cu eleganță pe trecerea de pietoni VIDEO


O vulpe a fost filmată în timp ce se plimba nestingherită pe sub podul din cartierul clujean Mărăști. Animalul sălbatic părea fascinat de peisajul urban, astfel a încercat să exploreze atracțiile principale. 

Șireată din fire, după ce a admirat traficul și clădirile preț de câteva secunde, vulpea a decis să le arate clujenilor că până și cei din „suburbii” au maniere. Prin urmare, s-a oprit la trecerea de pietoni, s-a asigurat că nu vine nicio mașină și a traversat strada regulamentar. 

Captură de ecran 2024-07-12 104116.png

În urma evenimentului inedit, putem spune există o simbioză perfectă între locuitorii municipiul Cluj-Napoca și animalele sălbatice, care decid să-i viziteze din ce în ce mai des.

Vulpile par să-și fi făcut un obicei din a ieși în orașul de pe Someș la ceas de seară, în special în cartierele Mărăști sau Bună Ziua. În ultima perioadă numărul de cazuri în care animalele sunt văzute de locuitorii orașului s-au înmulțit. 

Vulpi în zona Mărăști/Bună ziua. În perioada recentă a fost confirmată prezența uneia (sau a două vulpi, în funcție de martori) pe raza Expo Transilvania - str. Cojocnei - str. Răsăritului, până dincolo de calea ferată, la blocurile de pe str. Viorelelor și pe Câmpul Pâinii. 

Vă rugăm să coordonați organizațiile abilitate să rezolve această situație pentru a evita incidente sanitare sau de altă natură, vulpea fiind pasibilă de a purta rabie și alți paraziți care se pot transmite la animalele de companie”, a sesizat o clujeancă Primăriei Cluj. 

Specialiștii care se implică în protejarea animalelor sălbatice spun că aparițiile vulpilor vor fi din ce în ce mai frecvente. 



Comentarii Facebook