Oamenii fără adăpost ,,domiciliază”, cu tot cu copii, lângă ghenele de gunoi din Cluj: ,,Își fac nevoile în zonă, împrăștie gunoaiele din tomberoane”


Situația oamenilor fără adăpost din Cluj-Napoca e tot mai alarmată! Recent, mai multe familii au fost văzute adăpostindu-se lângă tomberoanele din Cluj.

Deși temperaturile sunt deja foarte scăzute, aceștia ,,locuiesc” cu tot cu copii în apropiere de punctele de colectare a deșeurilor.

O clujeancă care locuiește pe strada Almașului din Mănăștur a reclamat un astfel de caz. Femeia a alertat și autoritățile, însă oamenii fără adăpost au revenit după intervenția poliției. Clujeanca susține că zona a devenit insalubră, aceste persoane făcându-și nevoile și aruncând un munte de gunoaie lângă locuințele lor.

,, În zona Almasului, în spatele centralei termice, de aproximativ 4 luni, o familie rroma stă  în mod repetat (inclusiv copii minori)

(n. Red Au) patul amenajat, și o zonă în care depozitează diverse deșeuri. Am rugămintea de a interveni în relocarea lor și a igieniza zona. 

De asemenea, menționez că am semnalat incidentul la poliția locală în 7 septembrie, respectiv 4 octombrie, probabil cu consecința că au fost alungați, dar mereu au revenit (niciodată nu au fost obligați să își strângă și să arunce gunoaiele la tomberoane, sau să fie igienizată zona). 

În afara faptului că stau în zona centralei și își fac nevoile fiziologice în zonă, imprăștie gunoaiele din tomberoanele aflate în zona punctelor de colectare adiacente”, a reclamat clujeanca.

Situația nu este unică, o problemă similară având loc și pe strada Plopilor din Cluj.

,,În ghena de gunoi de lângă imobilul plopilor nr xxx ,,domiciliază”, niște persoane (probabil fără adăpost) printre care și minori. Mă gândesc că ar trebui o soluție privind protecția socială a acestora. În măsura în care sesizare este de competența DGASPC vă rog redirecționați sesizarea.”, a sesizat un alt clujean.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook