Oamenii străzii din Cluj-Napoca și-au făcut culcuș într-o clădire părăsită din Mănăștur: „Zonă e insalubră, periculoasă”


O clădire părăsită de pe strada Plopilor din Cluj-Napoca a devenit casă pentru mai mulți oameni ai străzii. 

După ce toată vara clujenii s-au plâns că persoanele fără adăpost urlă, fac mizerie și dorm pe străzi, odată cu scăderea temperaturilor, oamenii străzii încep să-și caute culcușuri care să-i apere de frig. 

Clădirile abandonate sunt primele locuri vizate de acești oameni. Însă, principala problemă este că în zonele în care își duc viața, persoanele fără adăpost lasă în urmă o mizerie de nedescris și, cel mai grav, sunt agresive cu trecătorii.

Prin urmare, locuitorii din zonă nu se mai simt în siguranță atunci când ies pe stradă, mai ales pe timpul nopții. 

Construcție neterminată de 22 de ani în care oamenii străzii își fac culcuș. Zonă e insalubră, periculoasă! Proprietar necunoscut, neimplicat. Pericol de accidentare, atrage persoane drogate, sub influența alcoolului.”, a semnalat un clujean. 

Problema a fost reclamată și de alte persoane care susțin că zona arată deplorabil, aleile sunt neasfaltate și trecătorii se tem de persoanele care se adăpostesc în clădirea părăsită. De asemenea, oamenii susțin că o soluție în acest caz ar putea fi construirea unui parking în locul clădirii abandonate de zeci de ani. 

Zonă care arată deplorabil din cauza unei construcții neterminate de peste 20 de ani, insalubră din cauză că oamenii străzii și-au făcut dormitoare în acest spațiu. Zona Calea Florești, colț cu Str. Plopilor, e totuși o zonă importantă a Clujului. În acest loc s-ar putea ridica un parking de mașini! Zonă neasfaltată, cu pietriș din 1997.”, a reclamat un locuitor din zonă. 

Zonă insalubră în care oamenii străzii își fac culcuș.”, susține un alt clujean. 

Comentarii Facebook