Miercuri 15 Ianuarie

Oare cât de inconștient să fii? Trei tineri reținuți pentru furturi de cabluri care au pus în pericol siguranța feroviară din Cluj


Cât de inconștient să fii să pui în pericol mii de oameni? Trei tineri reținuți pentru furturi de cabluri feroviare în Cluj și Bistrița

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au desfășurat trei percheziții domiciliare în județul Mureș, în cadrul unei anchete ce vizează furturi de cabluri din infrastructura feroviară. Aceste fapte ar fi fost comise în anul 2024, în județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor, autoritățile au descoperit deșeuri provenite din prelucrarea cablurilor furate, unelte suspectate că ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunilor și un autoturism presupus folosit pentru transportul bunurilor sustrase. Autovehiculul a fost indisponibilizat. Prejudiciul cauzat infrastructurii feroviare este estimat la aproximativ 150.000 de lei, afectând în mod direct siguranța circulației feroviare.

Trei suspecți reținuți

Trei persoane – o femeie și doi bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 34 de ani – au fost aduse la audieri în baza unor mandate emise de autorități. În urma audierilor, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia urmează să fie prezentați instanței în data de 16 ianuarie 2025, cu propunerea de arestare preventivă.

Sprijinul autorităților locale

Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș, al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș - Serviciul Criminalistic, și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

Reprezentanții autorităților subliniază că efectuarea perchezițiilor este o procedură reglementată de Codul de procedură penală, având scopul de a administra probele necesare soluționării cauzei, respectând în același timp principiul prezumției de nevinovăție.

„Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Comentarii Facebook