Operațiune de amploare la Gara CFR Cluj-Napoca: Poliția a descins în forță cu câini! Un hoț de buzunare, căutat pentru mai multe furturi, prins în tren


Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, în colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate și jandarmii clujeni, au organizat o acțiune de amploare în Gara CFR Cluj-Napoca și în trenurile de călători care tranzitau stația Cluj. Scopul acestei operațiuni a fost prevenirea și combaterea infracționalității, sporirea vizibilității Poliției Române și asigurarea unui mediu sigur pentru călători.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, alături de două patrule canine, special antrenate pentru astfel de misiuni. Aceștia au patrulat în 12 trenuri și au legitimat nu mai puțin de 54 de persoane. Verificările amănunțite au vizat depistarea persoanelor suspecte de comiterea infracțiunilor, precum și a celor date în urmărire.

În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit un bărbat în vârstă de 64 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de aducere, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din buzunare în județul Sibiu. Acesta a fost imediat reținut și predat polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, pentru continuarea cercetărilor. Bărbatul este acuzat de mai multe furturi comise în trenuri și stații CFR din zonă, fiind un pericol pentru călători. 

„În timpul verificărilor, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 64 ani, pe numele căruia exista un mandat de aducere, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi din buzunare în județul Sibiu. Acesta a fost predat polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, pentru continuarea cercetărilor”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj.

Pe lângă această captură, polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, pentru diverse nereguli constatate în timpul controalelor. Totodată, două persoane care figurau ca fiind plecate voluntar de la domiciliu au fost depistate și vor fi returnate familiilor lor.

Acțiunea a avut loc în 27 septembrie și face parte dintr-o serie de măsuri menite să mențină ordinea publică și să prevină activitățile infracționale în zonele cu potențial de risc ridicat, precum gările și trenurile de călători. Prin prezența constantă și activă a forțelor de ordine, autoritățile doresc să consolideze încrederea cetățenilor și să creeze un climat de siguranță în transportul public.

Astfel de intervenții sunt esențiale pentru descurajarea infractorilor și protejarea cetățenilor care folosesc trenul ca mijloc de transport.

Comentarii Facebook