Operațiuni de amploare ale jandarmilor clujeni, în perioada alegerilor! 1.000 de cadre sunt pregătite să asigure protecția în cele 674 de secții de votare


Ministerul Afacerilor Interne din județul Cluj a mobilizat aproximativ 1.000 de cadre—polițiști, jandarmi, pompieri și alți angajați—pentru a asigura desfășurarea în siguranță și legalitate a alegerilor prezidențiale, protejând cele 674 de secții de votare.

Au fost intensificate patrulările în zonele aglomerate pentru a descuraja tulburările ordinii publice, iar încălcările legislației electorale vor fi sancționate cu amenzi sau pedepse cu închisoarea, în funcție de gravitate. Forțele de ordine sunt pregătite să intervină prompt în cazul oricăror incidente, asigurând un proces electoral corect și transparent.

,,Pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță, legalitate și ordine publică a scrutinului pentru alegerea Președintelui României, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul au adoptat măsuri speciale de protecție și intervenție.

Aproximativ 1000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) – polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, de la imigrări și de la alte structuri al ministerului – sunt mobilizate pentru a asigura protecția a celor 674 secții de votare din județul Cluj a transporturilor cu materiale electorale și a spațiilor de depozitare a buletinelor de vot. 

Forțele de ordine vor asigura măsurile de ordine publică în proximitatea secțiilor de votare și vor interveni prompt în cazul sesizărilor privind posibile fapte care încalcă legislația electorală.

Au fost intensificate acțiunile de patrulare în zonele aglomerate, pentru a descuraja orice tentativă de tulburare a ordinii publice,” a transmis ISU Cluj.

Orice încălcare a legislației va fi tratată cu maximă seriozitate, iar echipele de intervenție sunt pregătite să răspundă prompt oricăror solicitări. 

Persoana care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei. 

Cu aceeași amendă se pedepsește comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare, în ziua votării, în intervalul orar 7.00-21.00, precum și continuarea propagandei electorale şi sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Violarea, prin orice mijloace, a secretului votului se pedepsește cu amendă. Dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.


Comentarii Facebook