Oradea este orașul cu cel mai bun acces la facilități de recreere. Pe ce loc este Clujul
Oradea, Brașov și Miercurea Ciuc sunt orașele cu cel mai bun acces la facilități de recreere: spații verzi, facilități sportive și culturale.
Din studiul ”Orașe și Cartiere din România”, rezultă că pe următoarele locuri sunt Slobozia, Pitești, Cluj-Napoca, Deva și Târgu Mureș. Ultimele poziții aparțin orașelor Brăila, Focșani, Constanța, Giurgiu, Suceava, Galați, Alexandria și Satu Mare.
La nivel de regiuni istorice, zona București și Ilfov conduce în clasament cu o medie de 58,75% și 41.857 de respondenți. Transilvania, Crișana și Banat urmează în clasament cu medii de 58,67%, 57,39% și repectiv 56,25%. Dobrogea, Moldova și Muntenia ocupă ultimele poziții.
În Oradea, cartierele fruntașe sunt Ioșia-Nord, Rogerius și Centru Civic. Zonele cele mai neavantajoase sunt Episcopia Bihorului, Centura și Oancea.
Pentru brașoveni, cartierele Noua, Răcădău și Schei le oferă locuitorilor cel mai bun acces la facilități de recreere. La polul opus, se regăsesc Triaj, Florilor și Bartolomeu.
Pentru locuitorii orașului Cluj-Napoca, cartierele cele mai avantajoase sunt Grigorescu, Gheorghieni și Gruia, la coada clasamentului regăsindu-se zone precum Bună Ziua, Someșeni și Dâmbul Rotund.
Timișorenii au desemnat cartierele Soarelui, Complex Studențesc și Bucovina ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la facilități de recreere. Aeroport, Buziașului și Bălcescu ocupă ultimele poziții.
Ieșenii au votat Copou, Tomești și Tătărași ca fiind zonele cele mai avantajoase din punct de vedere al facilităților de recreere, în timp ce ultimele poziții sunt ocupate de cartierele Mircea cel Bătrân, Cug și Baza 3.
În orașul Sibiu, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie, Ștrand și Valea Dumbrăvii, iar Hipodrom 4, Vasile Aaron și Hipodrom 1 ocupă ultimele poziții din clasament, se arată în studiul prezentat de Storia.ro.
Cercetarea se desfășoară până la finalul anului, românii putând acorda în continuare note orașului și cartierului în care locuiesc prin completarea chestionarului propus de Storia.ro. Până în prezent, 234.155 de români au răspuns studiului lansat de platforma de imobiliare.
20 Comentarii
Ce oras are acces mai avantajos la facilitatile de recreere.
Nimeni nu explica criteriile de departajare care au stat la baza clasamentului.
Multi raspund anapoda, provocati ca nu e Clujul trecut pe primul loc.
Sa ne asteptam mai des la asta. Clujul a pierdut competitia cu Timisoara pentru Capitala Culturala care inseamna 200 milioane de euro… Citeste mai departe
La noi granitul e doar aruncat pe trotuare, o placa mai sus, doua mai jos, trei mai sus, cu spatii mari intre ele.
In Oradea sunt asezate astfel incat nu te impiedici de ele.
Exemplele pot continua.
Sondajul este mincinos . Nu se stie cine sunt autorii , criteriile esentiale si ce au urmarit .
"este perceput ca" pentru ca aceste studii sunt facute intreband po****tia, deci perceptia lor, daca primarul a facut 10 parcuri in ultimul an, si in Oradea s-a renovat centrul in ultimii 2 ani e normal sa se creada asta
emil "coarda" boc a facut asta mai de mult (parcul central renovat), intre timp clujul se sufoca din cauza traficului inferna,… Citeste mai departe
ai si arbori in Piata Avram Iancu sau vrei ca toate evenimentele sa fie organizate in Faget? ori sa ti se spuna la tot pasul "nu calcati iarba"?mari specialisti pe aici.
Nu a fost un studiu subiectiv anul trecut sau acu 2 ani in care ceva cartiere din Cluj au iesit ca fiind #1... the place to be :
Minciuni, minciuni, minciuni.
Clujul este oras de 5 stele, este Oras Comoara.
Una dintre conditiile orasului de 5 stele, este si aceea a spatiilor verzi, centuri, autostrazi.
Din moment ce avem 5 stele, rezulta ca avem cele mai multe spatii verzi si cele mai multe centuri.
Unde sunt astea?
Nu stiu, dar votantii piticului stiu, si doar… Citeste mai departe
Oradea are un primar de nota 10 care a atras fonduri Europene si a facut parteneriate private cu firme solide, serioase. In primul rand a adus in Primarie oameni capabili, specialisti iar cand a vazut ca nu merge o treaba s-a implicat personal si a rezolvat-o, cam asa si la Alba, etc. Au o infrastructura de invidiat, starzi largi cu pasaje, etc, etc.… Citeste mai departe
aha,deci sa faca si Boc strazile mai largi sau cum?Oradea,Alba sunt orase mici,daca iti dai cat de cat interesul si nu furui,orasul infloreste.Clujul are mult mai multe provocari,e un magnet pt cei veniti aici din alte orase,Oradea si Alba pt cine e magnet?sa fim seriosi
Stiai ca Alba Iulia e orasul cu cea mai rapida dezvoltare din Romania?
Da un search pe google.
Apoi urmeaza Oradea.
aha, te rog fa un copy dupa ce am sa-ti spun. Peste max. 10 ani Clujul va deveni un oras mort, asta daca nu va veni o criza economica mai repede. Incet incet toti se vor muta spre orase mai mici si mai bine gestionate,mai ieftine, aici atentie, si cu pretentii salariale mai mici, inclusiv firmele IT. Intr-un oras sufocat de trafic si "neterminat",… Citeste mai departe
De obicei nu critic autorii articolelor,mai ales ca stimabilii de la Stiri de Cluj.ro nu ma cenzureaza ca pupincuristii de la Ziua de Cluj.ro,dar ..se cuvin citeva clarificari.Cine a facut acest studiu ?Pe ce baze? Prin sondaj de opinie sau mese rotunde si conferinte a tot felul de ONG-uri ?Au "intervenit"la publicarea rezultatelor oamenii piticului?!… Citeste mai departe
Cluj-Napoca are al II-lea buget din România. Deci...lucrurile ar putea sta mai bine la toate capitolele: parcări, instrastructură, spațiu verde etc.
Poti avea bani, daca nu ii cheltui cum trebuie...Dupa mine confirma puterea privatului in dezvoltarea orasului, cu sau fara ajutorul primariei (mai mult fara)...
E normal,la noi in Cluj se construiesc blocuri,se recreeaza cei de pe santiere.Probabil din cauza constructiilor care nu se vor opri niciodata vom avea mult timp cel mai mizerabil oras di tara.Este un oras infect,plin de praf si vinituri.
Nici in viitor nu va fi mai bine. Mai o chermeza, lumea idioata e in freza de bucurie, in rest e bine, nu avem cu cine vota alt primar. Ne meritam soarta.
Nu le poti avea pe toate...Blocuri intre blocuri = lume multa care lucreaza, bani multi. Deci, buzunare pline si...
Trist, foarte trist ...
Dar să știi că nu te obligă nimeni să rămâi aici dacă nu îți place.
Altfel spus, ești liber să te întorci la coada vacii sau să emigrezi în Republica Democrata Congo dacă nu îți place acest oraș mizerabil.