Duminica 13 Octombrie

Oraș mare, puține de făcut! Ce afaceri lipsesc în Cluj-Napoca/Ce au răspuns clujenii: ,,Orice care să dea viața orașului”


Un tânăr care vrea să deschidă un mic business în Cluj-Napoca a întrebat ce afaceri lipsesc în oraș. Acesta menționează că are la dispoziție 200.000 de euro, dar ar vrea să deschidă ceva de care clujenii chiar au nevoie.

,,Doresc să încep un mic business pană la sfârșitul anului și nu am tare multe idei despre nevoile clujenilor fiind proaspat mutat aici. Bugetul este de max 200k €. Ce vă lipsește sau a-ti îmbunătăți la voi în cartier/oraș? Sunt deschis la orice - de la service auto până la pensiune pentru animale exotice sau firmă care sa-ți ducă coletul la easybox pentru că ești prea leneș(ă).”, a întrebat acesta pe un forum destinat clujenilor.

Întrebarea a stârnit o dezbatere interesantă între clujeni, mulți dintre ei menționând că orașul este cam ,,mort” atunci când vine vorba de locuri unde îți poți petrece timpul liber, mai ales în sezonul rece.

Un internaut a sugerat că o sală de jocuri tip arcade, opțiunile de acest fel la ora actuală fiind puține și de proastă calitate.

,,Locurile de entertainment sunt destul de puține. Nu este un loc fun (n.red distractiv) să ieși la date (n. red întâlnire).”, a răspuns acesta.

Un alt clujean aprobă, menționând că ar fi frumoasă o locație liniștită pentru o astfel de afacere.

,,Și eu aș spune că lipsește un loc de entertainment

O locație cu mini golf, biliard, ping pong, air hockey, bowling , darts, jocuri de societate, console de gaming etc

O locație undeva mai retrasă și mai liniștită ar fi mult mai bună, poate și cu view asupra orașului ( Feleac, Gruia etc )”, a menționat acesta.

Un alt internaut susține că ar fi nevoie de un hostel de animale, care să ofere servicii de calitate.

,,Pet hostel! Nu știu cum mai e piața acum, dar cu câțiva ani în urmă trebuia sa te apuci de Crăciun ca sa rezervi un loc pentru la anu de Paști”, a scris acesta.

Un locuitor al cartierului Grigorescu are mai multe idei pentru a îmbunătăți zona.

,,În Grigorescu ar fi nevoie de fast food cu cat mai bine făcut cu atât mai bine, o spălătorie auto self serve, o vulcanizare care să arate profesionist.”, a explicat clujeanul.

Printre sugestiile clujenilor s-au mai numărat și un youth hostel, magazine de lux, dar și locuri pentru mame și bebeluși.

Un clujean mai pesimist spune că orice afacere, decât cele de tip HoReCa, ar aduce un plus orașului.

,,Clujul e doar un bar/restaurant/pub la suprapreț. În afara de astea poți alege orice care sa dea viata orașului mort. Succes”, i-a transmis internautul.

Voi ce afaceri credeți că lipsesc în Cluj-Napoca sau în cartierul vostru?


Comentarii Facebook