Duminica 8 Septembrie

„Orașul de 5 stele” are bălți pe măsură! Canalizările n-au făcut față ploilor din weekend: „Apa trece de glezne. Toată mizeria ajunge în parcare”


Ploile din weekend au demonstrat încă o dată că sistemul de canalizare din municipiul Cluj-Napoca este depășit. Cu toate că precipitațiile nu au fost chiar atât de intense, „orașul de 5 stele” este plin de bălți, subsoluri inundate și canalizări înfundate sau care au refulat. 

Așa cum fac după fiecare ploaie ce lovește municipiul, clujenii au solicitat municipalității să intervină pentru a rezolva problemele ce țin de canalizare. 

Canalizare înfundată, strada plină de apă în urma ploilor, gunoaie aruncate lângă tomberon, din cauza accesului blocat de balta formată”, a reclamat un clujean care locuiește în cartierul Mărăști.

O altă persoană care locuiește pe Calea Turzii a reclamat că, de fiecare dată când plouă, subsolul blocului în care locuiește se inundă. Principalul motiv invocat fiind modul ineficient în care au fost refăcute trotuarele din zonă.  

Asociația de proprietari Calea Turzii Nr 122, sesizează următoarea situație, în spatele scării Nr 6, atunci când s-au refăcut trotuarele, nu a fost făcut șanț pe lângă acesta, iar atunci când plouă toată apa se scurge în subsolul blocului. Vă rugăm să trimiteți o echipă la fața locului pentru a constata și rezolva situația.”, a transmis o altă persoană. 

Clujenii au făcut sesizări din aproape fiecare zonă a municipiului: 

Apă lângă punctul de colectare deșeuri Ialomiței 15 rămâne baltă și nu se scurge. Ar trebui un canal sau un punct de scurgere pentru că trece de glezne și nu se mai poate trece peste țevi.

Bălți mari după fiecare ploaie în intersecția Branului - Traian Vuia, chiar pe trecerea de pietoni din capătul străzii Branului. Probabil canalizari înfundate

Vă rugăm să veniți pe strada Mureșului nr. 60 în afara parcării nr. 41 este înfundată canalizarea. Se adună apa nici nu putem intra în mașină

Pe strada Silvaniei 2-4 din Cluj-Napoca întâmpinăm o mare problemă. La fiecare ploaie parcarea imobilului este inundată și toată mizeria și pietrișul de pe stradă ajunge în incinta parcării, iar restul o altă parte ajunge direct în Bulevardul Muncii. Există posibilitatea ca Strada Silvaniei să fie reabilitată și asfaltată vreodată ca să evităm aceste neplăceri?”, a transmis un alt clujean. 

Comentarii Facebook