Palatele Clujului, zguduite din temelii! Vehiculele de mare tonaj și denivelările de pe carosabil, principalele motive: „Vibrațiile sunt puternice”


Un clujean a relatat că palatele Astoria și Blau Ullmann de pe strada Horea sunt zguduite din temelii. Principalul motiv ar fi o denivelare a carosabilului, care produce vibrații de fiecare dată când trece un vehicul de mare tonaj în zonă. 

Potrivit bărbatului, cele două palate din Cluj-Napoca sunt puternic afectate de vibrații, iar structura de rezistență a clădirilor ar putea avea de suferit din acest motiv. 

Este necesar să interveniți pentru reparația unei denivelări semnificative pe str. St. Ludwig Roth/E. Racoviță, între Palatul Astoria și Palatul Blau Ullmann (Metropol).

Din păcate, traficul greu (autobuze, mașini, utilitare) și, uneori, chiar și cel normal, afectează și zguduie palatele monument istoric, cu atât mai mult cu cât structura lor nu a fost gândită pentru asemenea nivel de vibrații.

Reparația acelei denivelări imense ar mai atenua impactul traficului asupra lor.

Vibrațiile care se resimt sunt puternice și ar trebui tratată cu seriozitate toată substructura carosabilă a acelei străzi, e mult prea invaziv ce se întâmplă la clădirile monument printre care se circulă.”, a reclamat un clujean. 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au relatat că a fost solicitată intervenția constructorului pentru a remedia degradările semnalate. 

S-a solicitat intervenția constructorului pentru remedierea degradărilor semnalate.”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

O situație similară a fost reclamată și pe strada George Barițiu, unde proprietarul unui apartament dintr-o clădire istorică susține că de fiecare dată când trece un  vehicul de mare tonaj prin zonă, se simt trepidații puternice în casă. 

Clujeanul a relatat că imobilul se mișcă atât de tare, încât are senzația că tocmai a avut loc un cutremur: se mișcă tablourile pe pereți, iar țiglele alunecă de pe case. 

Citește și: Trepidații puternice într-o clădire istorică din centrul Clujului: „E ca la cutremur, se mișcă tablourile de pe pereți și alunecă țiglele”



Comentarii Facebook