Vineri 13 Septembrie

Parc modernizat cu peste 9 milioane de euro din „Clujul verde”, evitat de oameni pentru că nu e pic de umbră: „E groaznic pentru copii și părinți”


Modernizat recent în urma unei investiții de peste 9 milioane de euro, Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca este evitat de clujeni din cauză că nu există copaci care să le țină umbră, în special în zona locurilor de joacă pentru copii. 

Având în vedere că temperaturile au fost extrem de ridicate în această vară, oamenii susțin că au preferat să-și țină copiii în case sau să caute alte locuri de joacă umbrite. 

Un clujean susține că a fost nevoit să evite complet parcul, pentru că în lipsa unor arbori care să țină umbră părinții și copii nu pot sta la locul de joacă, din cauza aerului irespirabil. 

El a dat exemplul Ungariei, unde locurile de joacă sunt amplasate la umbra copacilor înalți. 

Se vor mai planta copaci care țin umbră în Parcul Feroviarilor? E un parc frumos, însă faptul că nu este umbră la locul de joacă ne face să îl evităm complet. E groaznic pentru copii și părinți să stea la locul de joacă pentru că aerul e irespirabil.

De asemenea, groapa de nisip ar ajuta să aibă deasupra o copertină care să țină umbră. Exact ca în parcurile de copii din Ungaria, unde locurile de joacă sunt amplasate la umbra copacilor înalți. Credeți că se poate face ceva în privința celor enumerate?”, a întrebat un clujean într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca. 

Reamintim că Parcul Feroviarilor a fost modernizat cu o investiție de peste 9 milioane de euro. 

În cadrul lucrărilor au fost amenajate alei pietonale, s-au amenajat două lacuri de retenţie a apelor pluviale, s-au făcut două pasarele pietonale peste râul Someş și s-au plantat sute de arbori. Cu toate acestea, copacii sunt extrem de mici și nu oferă umbra necesară.  


Comentarii Facebook