Sambata 2 Noiembrie

Parchetul clujean a clasat acuzațiile din dosarul privind decesul fetiței născute cu malformație

 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a clasat acuzațiile de abuz în serviciu de care era acuzată conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj, în cazul decesului fetiței născute prematur ce nu a putut fi operată la Clinica de Urgență.

 

Având în vedere informațiile apărute în presă, în 2015, referitoare la cazul mai sus menționat, la data de 07.07.2015, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Cluj s-a sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu de către funcționarii din conducerea unității sanitare. 

 

Infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 C.pen. a fost cercetată în dosarul penal nr. 221/P/2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. 


În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că nu există indicii cu privire la îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu, de către personalul din conducerea spitalului, de natură să producă vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale vreunei persoane. 

 

S-a apreciat că infracțiunea de abuz în serviciu nu există, motiv pentru care s-a dispus clasarea prin Ordonanța procurorului din data de 27 septembrie 2016”, a explicat managerul Spitalului Clinic Județean Cluj, Petru Șușca.

Minora se născuse cu o malformaţie gravă în 1 iulie 2015, iar părinții și-au dat acordul să fie operat de profesorul Constantin Ciuce, încă dinainte de naștere. Profesorul nu a fost contactat de conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj, în speță de managerul Petre Șușcă, pentru că acesta nu are specializarea pediatrie, deci nu ar avea voie, conform legii, să opereze copii.Astfel s-a luat decizia mutării cazului la București sau să fie operat la Cluj, la Spitalul Clinic de Copii. Din nefericire, coplilul a murit înainte de operație. 

Comentarii Facebook