Parcul 14 Iulie, recent inaugurat, deja are nevoie de îmbunătățiri. Clujean: „Toaleta încă nu funcționează/Panourile de baschet scârțâie la aruncare”


Noul parc 14 iulie din cartierul Grigorescu a fost deschis, însă se pare că proiectul deja are nevoie de îmbunătățiri. Civicii clujeni semnalează că unele materiale folosite sunt dintre cele mai ieftine, iar toaleta cu spălare automată nu funcționează încă.

Primarul Emil Boc a deschis Parcul 14 Iulie, din cartierul Grigorescu, după ce au fost finalizate lucrările de refacere în 4 septembrie, iar valoarea totală a investiției este de 5.018.957,44 lei cu TVA. 

„Am fost în Parcul 14 Iulie cu copiii, câteva îmbunătățiri necesare!

Parcul e ok, dar sunt câteva lucruri care se pot face mai bine prin design participativ, prin consultări, prin execuție profi:

- panourile de baschet sunt cele mai ieftine. Se zgâlțâie și scârțâie la fiecare aruncare. Ori trebuie fixate mai bine, ori trebuie schimbate cu altele mai solide.

- unele aparate de fitness se dublează și nu prea sunt utilizate, ar trebui puse cele mai bune atât pentru tineri cât și pentru vârstnici, ideal sa nu se dubleze. Nici nu e prea comod să faci abdomene pe metalul dur, poate de aceea nu sunt prea utilizate. Altele ca bicicletele statice, eu, cel puțin, nu le-am văzut utilizate în mai multe parcuri.

- trebuie să renunțăm la gazon, lăsat doar unde vrem ca oamenii sa stea pe iarbă, în rest încurajate pajiștile urbane, mult mai biodiverse și ok pt polenizatori. Sunt și mai puțin costisitoare și energofage astfel de pajisti, față de gazon, care are mari cheltuieli de întreținere și nevoie de apa, ceea ce nu e înțelept în secolul schimbărilor climatice.

- unii copaci se vor usca pentru ca sunt puși la umbra altor copaci mari.

- toaleta incluziva cu spalare automata, pe care ma bucur ca am mediatizat-o mai demult la bugetate participativa, încă nu funcționează din păcate, deși pruncii mei vroiau sa o utilizeze.

- țâșnitoarea are ceva defect, uda carosabilul, spre deliciul copiilor care se jucau cu apa ieșită din stâlp.

- pietrisul alb la copaci e de un kitsch îngrozitor, la fel și lemnul maruntit în jurul copacilor cu rol decorativ. Sunt destul de frumoși copacii sa nu aibă nevoie de pietriș alb sau taiat lemnul ca sa pună în valoare arborii.

Altfel, mă bucur ca e un loc de joacă ok, teren multifuncțional și pentru baschet și pentru fotbal, aș mai pune stalpi in mijloc și pentru volei. Foarte bună ideea de a aduce mese de ping-pong, calitatea părea ok. E mai bine decât la Parc Armătura ori Parcul Grigorescu, ar trebui sa fie terenuri de sport multifuncționale peste tot. Bine ca nu au tăiat copacii nici nu au făcut o piațeta cu dale din grădina aceasta!”, a transmis activistul clujean Adrian Dohotaru în „Clujul civic”.

Lucrările de la parcul „14 Iulie” au fost criticate și de către arhitectul clujean Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca. Țigănaș spune că recentul parc inaugurat „14 Iulie” are elemente care nu se folosesc de două decenii în urbanism, iar scuarul din acest parc este foarte sărac

Citește și: Arhitectul clujean, Șerban Țigănaș, despre Parcul 14 Iulie, recent inaugurat: „Sărac. Îmi pun întrebarea cine a desenat, cine a fost peisagistul parcului”

Comentarii Facebook