Parcul Feroviarilor va fi redat publicului larg peste o lună: „De pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător să vedem alei cu dale și iarbă”
Clujenii se vor putea bucura în curând de cele peste 5 hectare modernizate ale Parcului Feroviarilor. Înaintea investiției de 9 milioane de euro, parcul se afla într-o stare deplorabilă.
Clujenii se vor putea bucura în curând de cele peste 5 hectare modernizate ale Parcului Feroviarilor, civicii clujeni au verificat cum arată parcul cu o lună înainte de redarea în circuit pentru publicul larg. Cei de la comunitatea „Someșul nostru” spun că de pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător să vadă zone umede cu stufărișuri, alei permeabile, alei cu dale și iarbă ori flori. Oamenii au ajuns să se bucure de lucrurile simple, făcute cu bun simț, după ce câteva zone ale Clujului au fost intens betonate (vezi aici: VIDEO din dronă. „Pavaje, betoane și puțin verde”, clujenii sunt dezamăgiți de lucrările la Parcul Ștefan cel Mare, cu care se laudă Boc).
„E Parcul Feroviarilor cu o lună înainte de redarea în circuit pentru publicul larg. Ne-ar fi plăcut să comunice cu Someșul nostru cu maluri mai line, că de pe băncile actuale abia se vede râul, dar e îmbucurător sa vedem zone umede cu stufărișuri, alei permeabile, alei cu dale și iarbă ori flori. Trunchiurile de copaci la râu au fost idee bună ca sa avem priveliște la apă.
Spre deosebire de Parcul Armătura, decizia salutară a arhitectului a fost de a nu tăia copacii la râu, chiar dacă s-a defrișat cam invaziv în parc.
Ne-am implicat din 2008 ca parcul sa fie preluat de Primărie de la Ministerul Transporturilor, cam mult până la redare în circuit și s-a acceptat cu scopul de a susține dezvoltarea imobiliară, care pune pe piața acum apartamente extrem de scumpe și clădiri mult prea înalte folosindu-se de bunuri publice pentru profit, în condițiile în care noi ne-am implicat cvasivoluntar pentru bunuri comune.
Totuși, sunt mai multe plusuri decât minusuri. Unul dintre parcurile copilăriei noastre este acum disponibil pentru noi, pentru copiii noștri, dar să sperăm că și pentru multe alte vietăți la acest spațiu public verde imens pe care îl vedem la râu, un parc al Someșului la nivel metropolitan, continuu, o infrastructură verde-albastră, care ne va scoate din poluarea și stresul zilnic. În momentul de față, culoarul verde albastru la Someș, realizat cu Soluții Bazate pe Natură, este cea mai generoasă idee de spațiu public verde din România, alaturi de salba de lacuri de pe Colentina, dar noi suntem mult mai avansați în proiectare și realizare față de București”, au transmis cei de la comunitatea „Someșul nostru”.
17 Comentarii
Acolo mergeau doua trei blocuri de 16 etaje. Milioane de euro. Parcul asta nu aduce niciun ban niciun leu.
in primele proiecte au prezentat cele doua parcuri ca fiind legate cu alei (parcul Armatura si parcul Feroviarilor) au gasit o minciuna cum ca nu stiu din ce cauza nu se mai poate realiza. Intre proiectul parcului Armatura parcul in realitate este diferenta de la cer la pamant se vede ca au umblat cu spaga
@Somesul nostru e numa bocalai.O tona de asiciatii pline de prostituati,ca doar nu cad banii din cer.:
@Scoate limba din kurul lui Boc, kurva mica.:
Mii de tone de moloz si mizerie de la demolari si constructii s-au ingropat acolo si acoperit cu pamant si betoneala bochista. Iar bloacele au aparut ca cipercile dupa ploaie, nu doar ala mare ci inca cateva. S-a asteptat sa se termine constructiile, depozite, rampe de bascule si cife, ingropaciuni de tot felul. Toate cu aprobarea Maestrului si slugile… Citeste mai departe
@Eco smart:
Minti urat, puturos si ticalos ...
Poate citesc cei care lucreaza acolo si cu niste avocati buni! te pun sa demonstrezi, sa prezinti dovezi, cuvant cu cuvant pt. ceea ce ai scris mai sus!!!
@Minti :
@Minti : E atat de simplu de demonstrat. Doar niste sapaturi, exact la locurile faptei. Exista in ziua de astazi scanere performante care arata clar unde si cantitatea de mizerie. Dealtfel s-a scris si in presa despre asta. Alo, activistii de mediu, la treaba. Desigur don Boc nu stia despre asta, devina e constructorul, subcontractantul, etc. El a inchis… Citeste mai departe