Părinții din Cluj se plâng că nu se respectă legea! Copiii nu sunt lăsați în curtea școlii: „N-au fost lăsați că o deranjau pe doamna director”


Școlile trebuie să pună spațiile și terenurile de sport la dispoziția comunităților locale, astfel copii să le poată folosi, gratuit, după orele de curs dar și în vacanțe. Sună frumos, dar legea promulgată în ianuarie 2023 nu se prea respectă. 

Părinții sesizează că la Liceul Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca fie se stabilește un program restrâns pentru accesul copiilor în curtea școlii, fie copiii nu sunt lăsați de portar să intre din diverse motive. 

„Doresc să sesizez o situație și anume faptul că deși se anunță peste tot că, curțile școlilor vor fi deschise pentru copii, la Liceul Onisifor Ghibu nu se întâmplă acest lucru. 

Fie este un program restrâns între 14 și 16, când este cel mai cald, fie nu pot intra copiii din diferite alte motive… 

De exemplu, în data de 01.07.2024, la ora 17, copiii n-au fost lăsați de portar să intre pentru că doamna director făcea situații… și o deranjau. Ce părere aveți și ce se poate face în acest sens?”, sesizează un părinte Primăria Cluj. 

Legea care modifică Legea educației fizice și sportului nr.69 din 9 mai 2000 a intrat în vigoare pe 4 ianuarie 2023, după ce a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial.

România se situează între ultimele state membre ale UE în ceea ce privește nivelul de practicare a sportului și mișcării. Statisticile publicate de Eurostat în 2019 indică o situație îngrijorătoare, care ne arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește sporturile practicate la toate vârstele. Doar 8% dintre români practică un sport, în timp ce media europeană este de 44%. Conform aceluiași eurobarometru, 63% din populația țării noastre nu face niciodată exerciții fizice sau sport. 

Comentarii Facebook