Părinții dintr-un cartier de TOP din Cluj-Napoca au ajuns cu nervii întinși la maxim: „Când o să fie terminate creșele și grădinițele?”


Părinții din cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca critică în termeni duri municipalitatea clujeană din cauza infrastructurii educaționale publice care a rămas în urmă. 

Mai exact, părinții semnalează că deși numărul persoanelor care vin în orașul de cinci stele este în continuă creștere, nu s-au făcut investiții suficiente în creșe și grădinițe de stat. 

„Vă rog, să-mi spuneți când o să fie terminate creșele și grădinițele în cartierul Buna Ziua. Deja e foarte aglomerat deoarece nu avem grădinițe, creșa este insuficientă pentru câți copii sunt. Am observat că sunt complexe rezidențiale care au primit autorizații de construire, 3 la număr doar în jurul străzii Buna Ziua, dar construcțiile pentru educație sunt deficitare”, a spus un părinte revoltat. 

Mai mult, părintele a mai spus că într-un oraș care se laudă a fi unul educațional, se așteaptă să-și poată duce copiii la creșă la stat, nu la privat, unde doar cei bogați își permit. 

„Într-un oraș de 5 stele mă aștept să îmi pot duce copilul la creșă de stat, sub 2 ani, deoarece la creșele private taxa este peste 3000 lei pe lună”, a conchis părintele. 

CITEȘTE ȘI: Cluj: Hub-ul educațional din Borhanci prinde contur! În ce stadiu sunt lucrările la școală, liceu, grădiniță și creșă - FOTO

În ciuda problemelor din cartierul Bună Ziua,  lucrările la Hub-ul educațional din cartierul clujean Borhanci avanseză conform așteptărilor. La școală, partea de zidărie este finalizată, iar în acest moment se execută tencuielile interioare. Totodată, la grădiniță, lucrările urmează să înceapă.

În urma unei investiții de aproape 100 de milioane de euro, proiectul fanion al cartierului Borhanci va cuprinde:

  1. Creșă cu 11 grupe, fiecare cu câte 9 copii.
  2. Grădiniță cu 8 grupe, fiecare cu câte 20 copii.
  3. Școală gimnazială – 3 corpuri de clădire și sală de sport.
  4. Liceu – laboratoare moderne și sală de sport.
  5. Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 de spectatori, ce include: bazin olimpic de înot, bazin pentru sărituri, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi și vestiare.
  6. Bază sportivă pentru agrement și activități recreative: terenuri sportive, locuri de joacă pentru copii, zone de șah, ping-pong, aparate fitness, skate, parkour, amfiteatru deschis și grup sanitar public.
  7. Pădure-parc de peste 50 de hectare, cu traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic.
  8. Infrastructură completă – străzi, trotuare și rețele edilitare.

Comentarii Facebook