Sambata 12 Octombrie

Părinții elevilor de la Școala „Liviu Rebreanu” din Cluj cer o scurtătură pentru copiii lor: „Faceți-le viața mai ușoară. Cară zi de zi peste 5 kg”


Un grup de părinți din cartierul Mănăștur a inițiat o petiție adresată Primăriei Cluj-Napoca, cerând deschiderea unei porți secundare de acces la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”. 

În prezent, elevii trebuie să înconjoare întreaga școală, purtând ghiozdane de peste 5 kilograme, pentru a ajunge la intrarea principală. 

Părinții consideră că redeschiderea porții de pe strada Aleea Vidraru ar scurta semnificativ traseul copiilor, protejându-i în același timp de traficul intens din zonă.

Vă scriu în numele unui grup de părinți a căror copii frecventează școala Liviu Rebreanu de pe strada Moldoveanu. Vă rugăm să le faceți viața mai ușoară micuților noștri care trebuie să care zi de zi la școală ghiozdane grele (de multe ori peste 5 kg), prin deschiderea accesului dinspre strada Vidraru.

Astfel nu ar mai trebui să înconjoare toată școala pentru a ajunge la intrarea principală și astfel ar ajunge mult mai repede și în siguranță la școală prin redeschiderea acestei porți din fotografie.

Ei trec zilnic pe lângă această poartă închisă și în loc să intre direct în curtea școlii mai au de parcurs câteva sute de metri pe alei circulație și de masini. Copiii noștri ar fi mult mai în siguranță dacă ar intra pe aceasta poartă.

Acolo există și un trotuar care se termină vizavi de poarta închisă, eventual se poate trasa o mică trecere de pietoni. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul dvs. care sperăm sa fie pozitiv.”, a semnalat un părinte. 

Comentarii Facebook