Parkingul Negoiu din Mănăștur a devenit scena unor acte de vandalism: „Finisaje deteriorate, graffiti, mizerie și miros pestilențial”


Parkingul Negoiu din cartierul clujean Mănăștur a devenit, în ultima perioadă, scena unor acte de vandalism. Un clujean susține că ascensorul și casa scării se află într-o stare avansată de degradare, în urma actelor de huliganism. El a relatat că situația este favorizată de lipsa unor camere de supraveghere. 

Clujeanul a reclamat, printre altele, deteriorarea finisajelor, deteriorarea grupurilor sanitare,  prezența unor desene graffiti, dar și mirosul neplăcut generat de prezența fecalelor și a urinei.

Doresc să sesizez faptul că în cadrul clădirii Parking Negoiu, cu destinația parcare supraterană pentru riverani, situată la adresa Ale. Negoiu 1, cartier Mănăștur, atât casa scării ce asigură accesul pietonal la etajele superioare ale clădirii, cât și ascensorul, se află într-o stare avansată de degradare, ca urmare a repetatelor acte de vandalism și lipsei unui sistem de supraveghere în aceste zone. Actele de vandalism au dus la: deteriorarea finisajelor din zona casa scării (tavan, pereți, podea alte dotări); deteriorarea grupului/lor sanitar/e; prezența unui număr ridicat de desene tip "graffiti"; prezența unui miros neplăcut, pestilențial; prezența fecalelor și a urinei.”, a relatat clujeanul. 

Mai mult, nu ar mai fi fost realizată o verificare tehnică a liftului din primăvara acestui an. 

Totodată, ascensorul care asigură mobilitatea între nivelele parcării, nu are, conform tăblițelor de informare din interiorul acestuia, verificarea tehnică efectuată încă din luna aprilie a anului în curs.”, susține bărbatul. 

Clujeanul a atras atenția și asupra problemei generate de prezența tinerilor care se dau cu skateboardul prin parcare. El a solicitat municipalității să ia măsuri pentru reabilitarea Parkingului Negoiu. 

La parterul parkingului, un grup te tineri desfășoară activități de skateboarding, în ciuda prezenței skatepark-ului din cadrul Bazei Sportive "La terenuri" la câțiva zeci de metri, punându-se în pericol atât pe ei, cât și circulația auto din interiorul parcării. Consider inadmisibil pentru riveranii ce dețin abonament în cadrul acestei parcări să nu poată beneficia de casa scării și ascensor, din cauza gradului de degradare, vandalism, și a mirosurilor, care aduce aceste dotări într-o stare aproape inutilizabilă, acesta fiind și singurul mod de a accesa parcarea. Rog prin prezenta a se lua în vedere reabilitarea acestor zone pentru readucerea dotărilor/zonelor afectate la starea inițială, și monitorizarea acestora pentru evitarea viitoarelor acte de vandalism.”, a informat clujeanul. 

Comentarii Facebook