Miercuri 20 Noiembrie

Pățania unui clujean care s-a căsătorit cu o musulmană: Mi-au cerut să plătesc 10.000 de euro

Un clujean de 30 de ani trage un semnal de alarmă celor care intră într-o familie de musulmani. Părinții cer zestre mii de euro, case sau mașini de lux.  

 

Voicu a semnat, la cererea socrului, o hârtie prin care era de acord să achite 10.000 de euro pentru mâna fetei sau dacă divorțează.

 

Fosta mea soție e născuta în România, dar are pe jumătate cetățenie siriană. Familia ei provine din Damasc. În 2009 ne-am căsătorit, dar ne-am cunoscut în 2007, în septembrie, ea fiind musulmană și eu creștin ortodox. Din câte am înțeles de la părinții ei nu se putea face căsătoria decât dacă eram de aceeași religie. Ei nu își schimbă religia sub nicio formă. Așa i-a dictat familia să facă. 

 

În martie 2008 am trecut la religia musulmană. Când a fost vorba de căsătorie, m-am trezit că la ei în religia lor, soțul când o cere pe soție trebuie să îi dea o sumă de bani, un fel de contract prenupțial, în care soțul se obligă să îi dea o anumită sumă de bani, care se dau toți de-o dată, înainte de nuntă, ori după nuntă. Banii merg la soție care îi folosește cum dorește.

 

Eu urma să plătesc 5.000 de euro si un avans de 500 de euro. Eu am dat banii socrului, 500 de euro avans, și urma să îi mai dau 4.500 de euro.

 

Când am ajuns să semnez contractul acesta, am constatat că hârtia era scrisă în limba arabă și martori erau prietenii lui. Mi-a cerut atunci 10.000 de euro, bani pe care trebuie să îi plătesc după nuntă sau dacă divorțez”, ne-a relatat Voicu.

 

Lucrurile s-au stricat între cei doi soți, astfel că îi martie 2013 au divorțat, fără ca familia să îi mai ceară plata banilor. ”Nu m-am trezit cu cereri de la familie. Dar vreau să trag un semnal de alarmă față de această practică. Nu au mai avut tupeul să îmi ceară banii. Vreau ca alții să deschidă ochii. Aceste contracte sunt în arabă și habar nu ai ce semnezi. Sunt alți cetățeni români care plătesc sume foarte mari pentru căsătorie. Se dau apartamente cadou pentru mâna miresei. Aceste lucruri le-am aflat cât timp am stat între musulmanii din Cluj”, ne-a mai relatat bărbatul.

 

Reprezentantul juridic al clujeanului a spus că, în principiu, astfel de contracte sunt nule în România. Cu toate acestea, cei care trec un apartament pe numele femeii pierd acest bun. ”Astfel de contracte pot fi formulate sub formă de contract prenupțial și în fața notarului și într-o pe care să o înțeleagă ambele părți. Cei care dau altfel de bunuri înainte de căsătorie le pot pierde”, ne-a spus reprezentantul juridic al clujeanului. 

 

Conform acestuia, bărbatul a divorțat pentru că nu mai suporta starea în care a ajuns. ”S-a îmbolnăvit de nervi. A făcut ulcer. Era sclavul familiei și nu a mai suportat situația. I-a trecut dragostea și a decis să pună capă situației. A și câștigat procesul de divorț. Acum este proces pentru custodia copilului pe care cei doi îl au”, ne-a mai spus acesta. 

Comentarii Facebook