PATRIR organizeaza Festivalul Artelor si Multiculturalismului Cluj-Napoca
PATRIR organizeaza Festivalul Artelor si Multiculturalismului Cluj-Napoca in perioada 14-16 octombrie.
Evenimentul promoveaza cultura, traditiile si obiceiurile reprezentative pentru toate comunitatile prezente in orasul de sub Feleac.
"Energiile pozitive, disponibilitatea pentru colaborare si numarul mare al partenerilor (16 comunitati), reprezentanti ai comunitatilor etnice participante in cadrul Festivalului, ne ofera un imbold nemaipomenit pentru organizarea acestui eveniment in Cluj-Napoca. Dorim totodata sa oferim publicului un motiv de celebrare a multiculturalismului si diversitatii prin descoperirea avantajelor si potentialului pe care aceasta realitate a Clujului ne-o poate oferi tuturor", a declarat Mihai Pop, coordonatorul proiectului Festivalul Artelor si Multiculturalismului.
Festivalul Artelor si Multiculturalismului Cluj-Napoca se va intinde pe durata a trei zile si va acoperi toate domeniile artistice: literatura, muzica, performante teatrale, sculptura, pictura si fotografie, dans si film, dar si activitati sportive.
De asemenea, vor fi organizate si evenimente gastronomiei in Piata Unirii si Muzeul de Arta.
In cadrul primei zile a festivalului, 14 octombrie, va avea loc o Masa Rotunda cu tematica: Proiectii pentru Cluj-Napoca - Oras Multicultural 2020, care va fi moderata de un reprezentant al Natiunilor Unite in Romania, la care vor lua parte reprezentantii oficiali ai comunitatilor prezente, alaturi de reprezentantii autoritatilor locale din Cluj-Napoca, ai sferei de business si ai mediului academic.
Temele de discutii vor viza: Provocarile si oportunitatile proiectului 2020 Cluj-Napoca Capitala Europeana si Multiculturalismul in Cluj-Napoca: istorie, prezent si proiectii pentru viitor. in celelalte doua zile, 15 si 16 octombrie, vor fi prezentate costume si porturi populare, traditii si obiceiuri, ritualuri (istorice sau contemporane), carti, expozitii de fotografie, pictura, sculptura si mestesuguri.
PATRIR a fost infiintat in 2001 ca organizatie non-guvernamentala, non-profit si independenta politic in Cluj-Napoca. Principiile de baza ale institutului sunt: non violenta, transformarea pasnica a conflictelor si promovarea drepturilor omului.
0 Comentarii