Vineri 22 Noiembrie

Patronii de la Janis s-au îmbogăţit cu 700.000 de euro pe spatele unui clujean. Bărbatul a vrut să se sinucidă - UPDATE

 

Ioan Popa susține că a pierdut munca de o viață din cauza celor doi oameni de afaceri care stau în spatele firmelor care administrează cluburile Janis.

 

Popa spune că a pierdut peste 700.000 de euro din cauza faptului că le-a închiriat celor doi, lui Adrian Munteanu și administratorului Florin Opriș, spațiul situat pe strada Victor Babeș, unde a funcționat clubul Janis la Stuf. În martie 2009, clubul Janis la Stuf a luat foc, incendiul distrugând jumătate din clădire. Pe lângă pagubele aduse clădirii ca urmare a incendiului care a avut loc, Popa a fost obligat de justiţie să le achite celor doi o sumă impresionantă de bani.

 

În urma acestei afaceri, Munteanu și Opriș s-au îmbogățit, la propriu, fără să miște măcar un deget. Proprietarul clădirii, Ioan Popa a declarat că a închiriat clădirea celor doi afaceriști în iulie 2009. "Eu mi-am asumat prin contract să întăbulez întreaga clădire deoarece o parte din terase şi încăperi nu erau întăbulate. Cu toate astea, Florin Opriş a preluat spaţiul în forma juridică în care era, adică nu toate încăperile erau întăbulate deoarece au fost executate mai multe modificări la imobil", spune Popa.

 

În data de 28 martie 2009, clubul Janis la Stuf a ars în proporţie de 50 la sută, din cauza unui scurt circuit  electric, incendiul fiind alimentat de tonele de stuf uscat care făceau parte din decor. Popa susţine că administratorul clubului "a efectuat numeroase modificări la instalaţiile de gaze şi cele electrice precum şi modificări interioare la imobil, respectiv a desfiinţat casa scărilor, birourile cu băi de la etajul 3, sala de fitness şi sauna de la etajul 4". 

 

Necazurile lui Popa şi aşa destul de mari, după ce i-a ars clădirea, au început din luna mai 2010, când Janis Club, în calitate de locator, nu a mai plătit chiria. "Am deschis mai multe procese ca să îi evacuez din spaţiul dar am pierdut, deşi ei au încălcat prevederea din contract legată de plata chiriei. Nu am primit chirie pentru spaţiu nici în luna augist 2011, şi atunci le-am solicitat rezilierea contractului, dar am fost refuzat. Tot în luna august 2011, ei mi-au propus să semnez procesul verbal de încetare a contractului, fapt cu care am de acord doar să îi văd plecaţi", a mai spus Popa.

 

Deşi a semnat procesul verbal de încetare a contractului, Ioan Popa susţine că nu a ştiut că în contract exista o clauză penală, care prevedea posibilitatea ca proprietarul imobilului să fie obligat să achite chiriaşului, ca despăgubire, contravaloarea chiriei pe o durată de zece ani, egală cu suma de 2,52 milioane lei, adică peste 500.000 de euro. Tribunalul Comercial Cluj a decis în favoarea firmei Janis Club şi l-a obligat pe Popa să achite cu suma de arătate mai sus. Sentinţa a rămas neschimbată la Curtea de Apel Cluj.

 

Cu această sentinţă în buzunar, susţine Popa, Adrian Muntean şi Florin Opriş au început să îi execute averea. "Prima dată mi-au vândut un teren care a fost evaluat la 35.000 de euro, dar a fost vândut cu suma de 20.000 de euro, unei persoane care este urmărită internaţional. Apoi, mi-au evaluat casa din Floreşti la suma de 80.000 de euro, deşi ea valorează dublu. Şi alte proprietăţi ale mele au fost evaluate şi urmau să fie vândute la licitaţie".

 

Ioan Popa susţine că a fost de acord să încheie cu cei doi afacerişti o convenţie prin care se angajează să plătească în două tranşe suma de 700.000 de euro, sumă la care a ajuns datoria dictată de instanţă. "Am vrut la un moment dat să mă omor sau îi omor. M-au disperat. Pur şi simplu din proprietar am ajuns dator vândut", a mai spus Popa.

--------------------------

UPDATE

 

”S-a gandit bunul Popa ca "fiara Janis" sangereaza si n-ar strica sa-i aplice si dansul o lovitura de cutit. Il linistim, suntem bine-mersi, chiar maine deschidem o super-carciuma in Centrul Vechi al Bucurestiului, motiv pentru care replica noastra a intarziat, iar la Cluj -unde il asteptam, conform intelegerii-, totul e in regula. 

Revenind la subiectul articolului, trebuie sa mai spunem urmatoarele:

-procesul la care face referire "bunul" Popa a fost castigat de catre noi, la primul termen de judecata (o dovada a "claritatii" dosarului), atat in fond cat si in apel; de asemenea, toate cererile si actiunile legate de acest proces, depuse de "bunul" Popa, au fost respinse, inclusiv in faza de recurs la Inalta Curte. Chiar si cererea de suspendare a executarii... Lucru firesc de altfel din moment ce chiar dansul recunoaste ca nu si-a respectat obligatiile din contract si ca in contract era o clauza de despagubire, aspect absolut normal, elementar.

- procesele/plangerile la care nu face referire "bunul" Popa au fost aproximativ 10, civile/comerciale si penale. Toate, fara exceptie, s-au solutionat in favoarea noastra, inclusiv cele referitoare la incendiul de pe Babes, ale carui cauze (caz fortuit -scurtcircuit-, inexistenta culpei noastre) au fost cert si definitiv stabilite de catre organele in drept;

-respingem vehement orice afirmatie sau aluzie privitoare la felul in care justitia si-a facut datoria! A crede ca in ziua de azi 3 instante comerciale, printre care si Inalta curte de casatie si justie, pot fi influentate, ni se pare halucinant!

-afirmatiile referitoare la stuf (materialul) sunt simple vorbe. Acesta era ignifugat, dar, oricum, atunci cand e vorba de scurtcircuit, arde (aproape) orice material ( a se vedea cazurile Beirut. Bamboo si multe altele, in unele nici macar de lemn nefiind vorba...).

-cu toate ca o societate comerciala functioneaza dupa principiile economiei de piata si dupa lege ( cea comuna si cea a partilor, contractul), nu dupa sentimentalisme, noi am avut o imensa rabdare si buna-credinta fata de intreaga situatie si de "bunul" Popa. Nu avem nimic sa ne reprosam, din niciun punct de vedere.

 

 

Janis Group”.

Comentarii Facebook