Percheziții domiciliare în Cluj și Maramureș, la persoane bănuite de camătă și șantaj. Trei persoane au fost reținute - FOTO


Trei bărbați acuzați de camătă și șantaj au fost reținuți de către oamenii legii, iar anchetatorii solicită instanței de judecată emiterea mandatelor de arestare. Inculpații sunt suspecții că împrumutau sume de bani pentru care doreau dobânzi extrem de mari. 

„Persoanele vizate de cercetări sunt bănuite că, începând cu anul 2022 şi până în prezent, ar fi oferit în mod repetat diverse sume de bani unor persoane, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi solicitat şi primit dobândă excesivă. De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că, în cadrul acestei activităţi, cei în cauză ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, îndreptate către persoanele vătămate sau familiile acestora, pentru a le determina să restituie sumele împrumutate. Trei bărbaţi, de 41, 44 şi 46 de ani, au fost conduşi cu mandate de aducere la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore”, informează, vineri, Poliţia judeţeană Mureş. 

Joi, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, au făcut 12 percheziţii domiciliare în judeţele Cluj şi Maramureş, la locuinţele suspecţilor de camătă şi şantaj.

După efectuarea perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, pentru continuarea cercetărilor, 59.555 de euro și 6.600 de lei, trei arme, două puști și un pistol, precum și șase telefoane mobile.

camatari-1.png
camatari-2.png
camatari-3.png

Comentarii Facebook