Percheziții la Cluj și în țară într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de 6 milioane de euro
DIICOT a făcut, marți dimineața, 166 de percheziții în CLuj, București și alte 25 de județe la locuinţe şi la sediile a 112 firme, precum şi la sediile unei societăţi de asigurări, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la şase milioane de euro.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la B.C.C.O Târgu Mureş au realizat percheziții în capitală și în județele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa, Brăila, Bihor, Caraş, Cluj, Constanţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii fac cercetări faţă de persoane cu atribuţii de conducere şi angajaţi ai unei societăţi de asigurări, precum şi faţă de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, care sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor importante beneficii financiare, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor aferente unor drepturi salariale, scrie MEDIAFAX.
Conform sursei citate, modul de operare este unul inedit, constând în acordarea disimulată a unei părţi din drepturile salariale lunare, iniţial prin încheierea de către angajator a unei poliţe formale de asigurare de viaţă colectivă cu operatorul de asigurări, achitarea contravalorii poliţelor de asigurare de către angajator, respectiv a primelor lunare aferente clauzei EB (economisire-beneficii), urmate imediat, în cursul aceleiaşi zile sau în ziua următoare, de "răscumpărarea clauzei suplimentare" şi, implicit, plata cuantumului primelor de asigurare de către asigurător direct în conturile angajaţilor - beneficiarii de fapt ai respectivelor contracte de asigurare, care primeau aceste plăţi ca fiind parte din veniturile salariale.
După ce era reținut un procent de 10% din valoarea primei, aceasta era returnată în conturile angajaților, acținue ce se întâmpla lunar, fiind o metodă mascată de plată a drepturilor salariale.
Cu ajutorul acestei metode, singurul cost al angajatorului era comisionul de 10% plătit asiguratorului.
În urma percheziţiilor, 44 de persane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.
6 Comentarii
Ma ........ in gura vostra scolatilor va supara adevarul no atunci va doresc s a aveti in ocol numa i 3 masini LABORATORUL CRIMINALISTIC MEDICNA LEGALA POMPE FUNEBRE s a scrie pa iele EVAZIONISTILOR VA VENI SI VREMEA VOASTRA
si alea trei masini sa vine dupa mata toate:-laboratorul criminalistic sa i ia mostre de sperma din gura:)))))medicina legala si scoata mortaciunea din cur:)))) si pompele funebre sa cante prohodu in gura=))=)) vai ce m am distrat cu mata ma labagiu mort:))))))))))
ma labagiu retardat invata sa scrii da te n mortii matii de avortat.....auzi prostu "masini sechand " tu esti mare platitor de taxe pishatule????
da pa vanzatori de masini sechand aduse de dincolo cand ii luati la purecat fac o gramada de bani si p .... impozit la stat si un biet taran agricultor una doua sariti s a plateasca impozitr asta nui dreptate ori nu vreti ori nu stiti cum sa i prindeti
da pe mata cand o iau astia k sooge fara sa dea bon de casa????
:)))))))))))))))))))
imbecil analfabet hahahahaa
INTERVIU CU BURLACIŢA DIN CLUJ: Gillian Ana Maria Gheorghiu
„Nu fac compromisuri de dragul succesului”
http://infoapahida.ro/20130708-07.00-gillian-gheorghiu-burlacita-antena-1.html