Pericol de electrocutare lângă Parkingul Primăverii, Mănăștur. Lucrarea a fost inaugurată acum 4 luni - FOTO
Mai multe cabluri fără izolație prezintă un pericol real de electrocutare lângă Parkingul Primăverii nr. 8.
Clujeanul care a semnalat cazul spune că aceste cabluri neizolate sunt la 10 metri de locul de joacă.
Parkingul de pe str. Primăverii nr. 8 a fost inaugurat în septembrie 2020. Acesta este al nouălea parking finalizat din municipiul Cluj-Napoca (11 parkinguri în total în municipiu, incluzând parkingurile de la BTarena și Cluj Arena). Aproape 1.000 de locuri de parcare au fost create prin construirea celor trei parkinguri finalizate anul acesta. Primăria Cluj-Napoca continuă construcția de parkinguri în toate cartierele orașului, concomitent cu desființarea garajelor.
Noul parking de pe str. Primăverii nr. 8 dispune de 267 locuri de parcare din care 7 sunt pentru persoane cu dizabilități, 5 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 3 fără echipament). În plus, 18 locuri sunt pentru motociclete/mopede și încă 52 locuri pentru biciclete.
Construcția cuprinde două niveluri de subsol, parter și două etaje supraterane. Suprafața pe care a fost construit noul parking a rezultat în urma demolării a 110 garaje din această zonă.
Parkingul Primăverii nr. 8 dispune, de asemenea, de două terase verzi: una extinsă pe o suprafață de 1.200 mp, cu sistem verde – strat de vegetație de înălțime mică, substrat de pământ și sistem de picurare (deasupra etajului 2) și una la nivelul solului, pe o suprafață de 1.300 mp (deasupra nivelului subsol 1).
Pentru amenajarea terasei de la nivelul terenului au fost plantate cca. 2.000 buc. plante, învelișul vegetal fiind distribuit pe o suprafață de 460 mp, 740 mp gazon rulat. Au fost instalate dale antiderapante pentru aleile pietonale și dale cauciucate în locurile de joacă pentru copii și zona de fitness. Au fost plantați 23 arbori – carpeni, mesteceni și arțari. Spațiul include și zonă de joacă pentru copii, și zonă de fitness în aer liber ca în celelalte parcuri de cartier finalizate.
Proiectul a fost realizat de către SC K&K studio de proiectare SRL (proiectant) și TCI CONTRACTOR GENERAL SA (executant).Valoare totală de execuție: 27.240.044,32 lei (cu TVA) de la bugetul local.
Foto: Vlad Adochiței
10 Comentarii
Va tin la curent :))))
Sa-ti fie RUSINE Emil Boc!!!! Nu ti-ajunge ca faci tot posibilul sa ne infectam CU TOTII cu virusul letal SARS-COV-2 acum vrei SA NE SI CURENTEZI!!!!! Acest pitic nenorocit din Rachitele nu se lasa pana cand nu EXTERMINA toti clujenii!!!!
du-te ba si te culca. alea sunt cabluri inactive, adica fara alimentare e energie electrica. Tot mai multi speriati, cameramani, plictisiti pe acest sait. A facut o poza la niste cabluri si gata stirea marca Horia
@omg: nu ai vrea sa verifice copiii tai daca sunt cabluri active sau inactive? Hai, du-i acolo si sa ne povestesti ce fatza au facut copiii cand au luat firele in mana
@omg: Esti sinistru de tampit. Este evident ca acolo cineva nu si-a facut treaba sau si-a facut-o de mantuiala, zevzecule. De-aia suntem noi tara lui "Merge si asa". Pentru ca sunt destui care gandesc ca tine.
@bla-bla: .erge si asa şefu'
daca tot asa ati dat avizul si la Colectiv ca si la parkingul de Cluj atunci multe se explica.
Bună doar aș dori să fac niște precizări în legatură cu ce vedeți, acele fire sunt de la electrovanele sistemului de irigare , lucuri de genul se mai întâmplă să ajugă capacul deplasat poate cineva a calcat și nu a putut să îl pună la loc etc,
2 din cate știu acolo trece o tensiune foarte mică cam 24v ac , care nu e considerată periculoasă și… Citeste mai departe
@Olaru Flaviu: Da, poate o fi asa, dar totusi firele acelea nu au loc intr-o firida, cutie, izolate, protejate? Sau in primavara cand se remonteaza instalatia respectiva se trag fire din nou. Stie cine trebuie stie, nu? Ca si banul trebuie sa se miste.