Perioada de înscriere la școlile postliceale ale MAI se prelungește cu două zile! IPJ Cluj: Condițiile de admitere a candidaților rămân neschimbate
Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române a fost prelungită cu două zile, până la data de 16 mai 2024.
În continuare, cererile de înscriere se vor transmite în format electronic la adresele de e-mail ale unităților de recrutare.
Astfel, cererile-tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 24 aprilie – 16 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații pot depune documentele solicitate până la data de 24 mai 2024.
Defalcate pe instituții, cifrele de școlarizare pentru această sesiune sunt: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri.
Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape
După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Totodată, proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 28 - 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție, astfel:
- Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” - pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina - pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
- Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca - pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
- Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea - pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani - pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;
- Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni - pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.
Celelalte prevederi privind organizarea și desfășurarea concursului rămân neschimbate și pot fi consultate prin accesarea acestui link.
1 Comentariu
Lumea Trebuie Să Știe Că: Învățământul A Fost Înființat De Către Napoleon Bonaparte Când El Era În Viață, Mai Ales Datorită Unui Decret Creat De El, Și Păstrat Și În Ziua De Azi Într-un Loc Foarte Bine Protejat Și Securizat Din Franța.
După Acel Decret Al Lui Napoleon Bonaparte, Se Face Legile În Învățământ Peste Tot În Lume.
… Citeste mai departe